rdb Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 problem jest tego typu: mam wszystko oprócz tej jednej biblioteki... i co teraz? mam zainstalowanego gnet2 i gnet2-devel ale to mi jakoś nic nie dało... a jak chce zainstalować jakiś starszy pakiet to mi konflikty wyskakują... to co dać jakiegoś force'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Na pewno libgnet-2.0.la? Nie czasem libgnet-2.0.a? Gdzie otrzymujesz taki komunikat, co zwraca ten błąd? Instalacja jakiegoś programu czy uruchamianie? Staraj się mniej lakonicznie pisać i nigdy nie używaj force! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdb Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 sorry błąd jest jak daja make (jeszcze nie make install) po ./configure - który nie wywala mi żadnych błędów ani braków... a brakuje mu libgnet-2.0.la na pewno a nie *.a bo sam się dziwowałem i sprawdziłem nawet i mam libgnet-2.0.a ale *.la już nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Niestety nie znalazłem czasu sprawdzać, ale sugeruję odinstalowanie Twoich starych paczek i wgranie nowych ze strony DAGa. Ten goścu jeszcze nigdy mnie nie zawiódł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 A ja mam - pewnie głupi - pomysł Zrób link symboliczny do libgnet-2.0.a o nazwie libgnet-2.0.la. Może wystarczy? A wcześniej to co mówił _Pat - przeinstaluj gnet'a. Dag Wieers to faktycznie solidna jednoosobowa firma Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi