glon Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Przy instalacji, w chwili gdy mam wybrać partycję wyskakuje mi komunikat że nie wykryto żadnego urządzenia na którym można by zainstalowac system. Mój dysk to: Seagate 160 GB Barracuda 7200.7 ST3160827AS 8MB Serial ATA / NCQ płyta: Microstar K8N Neo-FSR (nForce3-250) Co mam zrobić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Uzyj opcji Szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glon Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Czy nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Problem jest natury sprzętowej. Obawiam się, że musisz poszukać sterowników do tego dysku i wskazać gdzie są podczas instalacji. Nie znam szczegółów, ale jest sporo tutoriali na sieci. Głowy nie dam, ale chyba cos w tym stylu widziałem w jakimś artykule na fedoranews.org Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luka Napisano Grudzień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2004 nie chodzi przypadkiem o to ?: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?showtopic=2725 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 Co wybrałeś druida automatycznego czy ręczną ?? Pewnie automatyczną i temu problem Jeśli tak nie martw się tesz to miałem i jest ok Jeśli nie wyjasnij dokładniej co ci pokazuje i jaką masz dystrybucję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glon Napisano Grudzień 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Wybieram samodzielny wybór partycji a nie automatyczny i właśnie w tym momencie gdy to zrobię wyskakuje komunikat że nie ma urządzenia na którym można zainstalować system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 ahoy! masz nforce3, pewnie z raid... poszukaj na plytce z driverami do plyty - powinny byc tam drivery do roznych dystrybucji np. suse. zobacz czy jest redhat/fedora i zobacz co tam pisza. ja mam nforce2, dysk seagate 120gb sata + raid i fc2 jakos sobie radzi, z czyms jest blad ale na szczescie dziala. takze zachecam do sprawdzenia plytki z driverami. pozdr spiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi