iszczyg Napisano Czerwiec 22, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2018 Mam niecodzienny problem. Zainstalowałem Fedorę 28 na laptopie HP Elitebook 8440w. Poprzednio była tam F27. No i przestała działać wbudowana karta WiFi. W poprzednich wersjach działała bez problemu. System rozpoznaje kartę jako Intel Centrino Advanced-N 6200. Co ciekawe, po odpaleniu systemu z livedvd f28 karta ożywa. Porównywałem logi z journalctl przy livedvd i narmalnym bootcie - identyczne. Porównałem firmare - identyczny. Szczerze powiedziawszy nie mam pomysłu co zrobić. Pracuję na linuksie już bardzo długo i czegoś takiego nie spotkałem. Drugi problem. Aby działała automatyczna kontrola jasności wyświetlacza trzeba ustawić 1 w /sys/devices/platforms/hp-wmi/als (piszę z pamięci więc mogłem się pomylić, ale coś koło tego). No i system odmawia wstawienia 1 do tego pliku raportując: Invalid format. Nawet jak działam jako root. Pomocy! :-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Czerwiec 22, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2018 Co do pierwszego problemu, to tu masz podane obejście problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi