Sanczo Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Jak odpalić skaner pod Fedorą?? Mam skaner hp skanjet 3970 podłączony do USB i fedora II na jajku Auroxa 2.6.6-10.0.aur.8. Widziałem jakieś sterowniki w katalogu /etc/usb/ ale zupelnie nie wiem co i jak to sie robi?? pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Zajrzyj na www.sane-project.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Zamiast umieszczać w podpisie te www.google.pl/linux to po prostu z nich SKORZYSTAJ. Dla ułatwienia ogranicz się do stron polskich i wpisz +"hp 3970" - znajdziesz wątek. Nota bene nie ma Twojego skanera na compatibilty list Będziesz musiał się nakombinować jak to zazwyczaj przy HP. Miałem podobne jazdy z drukarką Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Pierwsze co zrobiłem to google/linux, strony i polskie i nie polskie... Sane sprawdziłem w pierwszej kolejności tylko jak pisał przedmowca brak driverów do tego modelu skanera Jak ty rozwiązałem ten problem WalDo?? jest mozliwość użycia sterowników z innych modeli w tym wypadku np. 3570c ale to chyba nie najlepszy pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Ja miałem problem z drukarką a nie ze skanerem. Pociągnąłem na najbardizej zbliżonych sterach czyli konkretnie zamiast 3660 wziąłem 3600. Nie mam dostępu do kilku bardziej zaawansowanych funkcji ale zazwyczaj nie są mi potrzebne Ja bym zaryzykował sterowniki od innego modelu, czyli tak jak piszesz np.3570. W końcu i tak Ci nie działa więc gorzej nie będzie a za jakiś czas ktoś, gdzieś jakieś sterowniki pod ten model napisze. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi