Skocz do zawartości

Skaner Hp 3970

Sanczo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak odpalić skaner pod Fedorą?? Mam skaner hp skanjet 3970 podłączony do USB i fedora II na jajku Auroxa 2.6.6-10.0.aur.8. Widziałem jakieś sterowniki w katalogu /etc/usb/ ale zupelnie nie wiem co i jak to sie robi?? pomocy :unsure:

Zamiast umieszczać w podpisie te www.google.pl/linux ;) to po prostu z nich SKORZYSTAJ. Dla ułatwienia ogranicz się do stron polskich i wpisz +"hp 3970" - znajdziesz wątek.

Nota bene nie ma Twojego skanera na compatibilty list :( Będziesz musiał się nakombinować jak to zazwyczaj przy HP. Miałem podobne jazdy z drukarką :(

Pozdr,

W.

Pierwsze co zrobiłem to google/linux, strony i polskie i nie polskie... Sane sprawdziłem w pierwszej kolejności tylko jak pisał przedmowca brak driverów do tego modelu skanera <_< Jak ty rozwiązałem ten problem WalDo?? jest mozliwość użycia sterowników z innych modeli w tym wypadku np. 3570c ale to chyba nie najlepszy pomysł :unsure:

Ja miałem problem z drukarką a nie ze skanerem. Pociągnąłem na najbardizej zbliżonych sterach czyli konkretnie zamiast 3660 wziąłem 3600. Nie mam dostępu do kilku bardziej zaawansowanych funkcji :( ale zazwyczaj nie są mi potrzebne :)

Ja bym zaryzykował sterowniki od innego modelu, czyli tak jak piszesz np.3570. W końcu i tak Ci nie działa więc gorzej nie będzie ;) a za jakiś czas ktoś, gdzieś jakieś sterowniki pod ten model napisze.

Pozdr,

W.