lapi Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Witam , mam problem , zainstalowalem Fedore 2 na partycji 10 GB ( pierwszej partycji drugiegi dyku ) wszystko ladnie , zadnych problemow tylko tyle ze po restarcie winda laduje mi sie jak wczesniej i (_wogole_ → w ogóle) ORT nie pokazuje sie GRUB . Jesli ktokolwiek spotkal sie juz z tym problemem i wie jak go rozwiazac prosze o pomoc. P.S Z plyty rescue przeinstaloiwalem ponownie GRUB'a i nadal to samo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 A ustawiles podczas instalacji gdzie ma sie zainstalowac grub(lub czy w ogole ma sie instalowac)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapi Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Tak ustawilem gdzie ma sie instalowac , najpierw probowalem na mbr a potem na poczatku pierwszej partycji w obu przypadkach to samo , czyli nie widac (_wogole_ → w ogóle) ORT GRUB'a a tylko ladowanie windy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Czy to znaczy, że w ogóle nie możesz odpalić linuksa? A może w grub.conf masz ustawiony czas oczekiwania na reakcje uzytkownika na 0 sek.? Wtedy faktycznie grub się nie pokazuje, bo nie zdąża Pozwól sobie pomóc Napisz coś więcej. Jakie windy? XP, 98? Odpal linux rescue jeszcze raz i pokaż grub.conf. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Polecam fedorę 3, co jak co ale w tej dystrybucji nigdy nie miałem problemów z grubem, (w przyciwienstwie do niektórych innych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapi Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Juz jest oki , znalazlem przyczyne i dziala , GRUB wgrywal sie nie na ten dysk co trzeba . Wgrywal sie na hdd a okazalo sie ze u mnie pierwszym dyskiem jest hde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi