Skocz do zawartości

Skype W Fc2

kuLa

Rekomendowane odpowiedzi

moze jest mi ktos w stanie pomoc, w fc2 nie dziala mi mikrofon mixerami juz sie bawilem i ni czorta, rozchodzi sie przedewszystkim o to ze ja slysze jak ktos do mnie mowi, ale sam nie jestem slyszany a w dodatku nie moge nic przy pomocy mikrofonu nagrac, poprosilbym o pomoc bo mnie ... strzeli jak tak dalej pojdzie

co zrobic zeby skype calkowicie i porzadnie zaczal dzialac

Identycznie bylo u mnie. Nic nie pomagalo. Ja jeszce mialem problemy z odtwarzaniem muzyki z plyt CD. Po wlaczeniu odpalal sie XMMS i gralo ale bardzo bardzo cicho. Tak prawie nie slyszalnie, a glosniki mialem na full.

Jeśli chodzi o FC2 to miałem podobnie.

Wszedłem w alsamixer i w lewym dolnym rogu są chceck-boksy. Opisane jakoś tak "IE986" - pewnie jakieś bzdury piszę, bo z głowy ;), jakiś tam symbol chipsetu chyba to jest. Żeby było śmieszniej są dwa z identycznym opisem obok nie wiem po co, ale nie wnikałem. Jak je odznaczyłem, to mnie mało z krzesła nie zrzuciło, bo tez głośniki miałem na maksa :D

Może to o to chodzi?

Edit: no i oczywiście zakładam ze korzystacie z alsamixer, bo ten co się pokazuje na pasku koło zegara to można sobie w przypadku ALSA w kieszeń wsadzić :rolleyes:

Pozdr,

W.