wujashek Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 :lammer: Instaluję właśnie fedorę i przy wybieraniu partycji ( jedna podstawowa win XP i rozszerzona w której jest część miejsca wolna (3GB)) wybieram tą wolną część chce tam zamontowac / na ext 3 i wyskakuja warning : " boot partition may not meet booting constraints for your architecture.Creation of boot disk is higly encouraged" Błagam o wytłumaczenie o co chodzi : ) Jutro mam kolosa z (_linuxa_ → Linuksa) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 Straszy Cię, że zakładasz boot parycje linuksa na partycji rozszerzonej i że możesz mieć kłopoty z odpaleniem po instalacji. Z mojego doświadczenia wynika, że to raczej tylko na postrach, ale nie pomijaj kroku z tworzeniem dyskietki startowej w czasie instalacji No i nie instaluj wszystkiego, bo na 3 GB, to możesz się z całą Fedką nie wyrobić - swap jeszcze trzeba z tego wykroić, nawet jak masz dużo RAMu. pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujashek Napisano Grudzień 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 Dzięki za odp. Najbardziej mnie martwi to że mam w tej partycji rozszerzonej 60 GB muzyki ... Ale z tego co mi napisałeś wynika że o to się nie muszę martwić. Zrobię dyskietkę startową jeśli mi flop na usb zadziała :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi