Skocz do zawartości

FC2 Vs. FC3

Zayl

Co macie na kompie ??  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co macie na kompie ??

• Fedora Core 2
      5
    • Fedora Core 3
      20
    • Oba ;]
      0
    • Mam FC pod Windowsem (obojetne która FC)
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam : to jest tak mam Fc2 na 3 serverach ( kernel 2..6.8 ) i pracują tak bez wyłączenia 2 miesiące wcześniej był tylko jedene restart związany z updatem kernela , samby i apache .

natomiast do FC3 jestem rozczarowany - za nic na świecioe nie udało mi sie zrobic programowego raidu na tym systemie ( na fc 2 działą bez problemu ) po prostu system nie wstaje lub wstaje raz na 3 uruchomienia , poza tym ( piszę o instalacji bez X-ów zbędnych programów itp itd ) podczas sesji ssh zostałem 2 razy rozłączony bez żadnego powodu a komunikaty kernelea oznajmiły mi że to ja spowodowałem błąd jakiegoś socketa ( wszystko to na serverach firm hp = 1x maxdata - w tej chwili postawiłem na tch maszynach FreeBSd 4.10 i 5.3 ( ze względu na obsługę sieciówki w serverze Maxdata ) - wynik serwery śmigają i są o 100% szybsze i stabilniejsze niż FC - szkoda bo w Fc miałem wszystko pod reką , kazdy program , nie musiałem się bawić pkg itp itd ale taka jest prawda

jak zaczynałem tą zabawę było to w oklici redhata 5.0 hurricane to wszystko szłow dobrym kierunku = szybkość , funkcjonalność , stabilność - ale od jakiegoś czasu jest - efekty , bajery , przeźroczystość , = windows a nawet więcej , wiem wiem są inne dystrybucje (_linuxa_ → Linuksa) ORT ( np slackware , gento ) ale nie oto chodzi system rh/fc poznałem dość dobrze , szkoda że się tak psuje - dobrze że istnieje coś takiego jak BSD bo chyba powoli alternatywa się kończy

Może by tak autorzy dystrybucji przestali gonić za zoraz to nowszymi funkcjami , ja np wolałbym jakby cały kod Fc3 został zamrozony np na 8 miesięcy , przetestowany , zpoprawkowany i wydany jako FC3 stable - ja nie musze mieć zorac to nowszego KDE już to z serii 2x mi wystarczało , moim skromnym zdaniem powinni uderzyć w kwestię sterowników , samego kernela , audytu X-ów

i co np 5 wersji release wydać jedną stable - taką dla wymagających - bez super nowego softu ale za to poprawionego na tyle by można było zaufać systemowi jak sie jedzie na wakacje , tu ukłony w stronę Win 2003 Server - mam na jednycm serwere ( usługi TS dla 60 stacji ) stoi bez wyłączenia już 7 miechów a parcuje się na nim bezprzerwy )

Pozdrawiam wszystkich którzy myślą nie numerkami a konkretami

Ja mam FC3 i przesiadłem się z FC2 ale jak to zwykle bywa ni stąd ni zowąd pojawią sie problemy które trudno rozwiązać z większością sobie poradziłem........... niestety zostało mi jeszcze zrobienie płyt audio cd (proadze sobie pewnie jak przegladne dokladnie forum poki co nie jest to az tak potrzebne) ale jeden problem spędza mi sen z powiek.............

............. chodzi o program audacity i zgrywanie czegokolwiek na kompa przez line-in lub mic ...... problem już sygnalizowałem na forum -> http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2789 ....... no ale niestety nikt mi nie odpwoiedział ............ :(

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...