NoRobot Napisano Grudzień 28, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2020 Wróciłem do Fedory, ale o tym w innym wątku. Dużo się tutaj pozmieniało. Fedora jest pięknym systemem, oprócz czarnego ekranu na samym początku uruchamiania systemu. Chcę się dowiedzieć, czy i jak można obecnie zainstalować jakiś motyw dla Gruba. Zainstalowałem grub2-breeze-theme-5.20.4-1.fc33.x86_64 , a ekran jaki był czarny, to taki pozostał. Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Grudzień 28, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2020 Cytując README z tego pakietu: To use this theme, edit /etc/sysconfig/grub to include: GRUB_THEME="/boot/grub2/themes/breeze/theme.txt" and comment-out line: GRUB_TERMINAL_OUTPUT="console" Then, run grub2-mkconfig -o /boot/efi/EFI/fedora/grub.cfg if using EFI, otherwise, grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Grudzień 28, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2020 Dzięki :-) Już wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi