Kris4 Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Jak w Mozilli (w Linux to sie chyba Konquer nazywa) chce sobie zapisać to co mam w danej chwili w przeglądarce to jak wybiorę zapisz jako to zapisuje mi tylko tekst bez grafiki. Jest wtedy tylko plik html a nie ma tak jak w Internet Explorerze katalogu jeszcze z grafiką. Co trzeba zrobić aby strona zapisywała się poprawnie lub jaką inną przeglądarkę polecacie do tego. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Mozilla w linuksie też nazywa się Mozilla. To tak ja marka samochodu: jak w Polsce jeździsz małym fiatem, to jak wyjedziesz do Niemiec, to dalej jest to mały fiat a nie mercedes A w Mozilli masz opcję (w polskiej wersji) "Zapisz jako..." a w okienku, które potem wyskoczy masz m.in. opcję "Strona WWW, kompletna" oraz "Strona WWW, tylko HTML". Zapewne korzystasz z tej drugiej możliwości. A jeśli korzystasz z Konquerora to ktoś inny musi Ci pomóc, ale zgaduję, że w Konquerorze jest podobnie. Czasem trzeba się trochę rozejrzeć...czasem też pomyśleć. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 [...]jaką inną przeglądarkę polecacie[...]Firefox Wiecej info znajdziesz na www.mozilla.org/products/firefox i www.firefox.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Czasem trzeba się trochę rozejrzeć...czasem też pomyśleć Niestety używanie produktów M$ oducza tego (szczególne drugiego). Ale nic straconego jeszcze, @Kris4 wszedł na dobrą drogę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Jak w Mozilli (w Linux to sie chyba Konquer nazywa) ... Takie rzeczy powodują że zaczynam się zastanawiać: "Może ja kiedyś też taki byłem???". Zaczyna sobie wtedy przypominać moje początki jak to się uczyłem komend DOS'ai muszę wam powiedzieć że nie, ja taki nie byłem... a potem następuje jeszcze: ... tak jak w Internet Explorerze (...) Czyli używał Kris4 innych przeglądarek? Czyli wie że są różne? Czy może nie wie czy używał Mozilli czy IE?... Ręce opadają... Przepraszam, może przesadzam i może niektórzy mogą nie mieć pojęcia o niektórych sprawach ale chyba nie o takich... A TO WSZYSTKO WINA MICROSOFTU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 WalDo jak te kapelusze pieknie wygladaja perbeatus tez ma fajny Czerwony Kapelusik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 McGiwerHeh, tak wyszło Porządny kapelusz to podstawa... Ale nic straconego jeszcze, @Kris4 wszedł na dobrą drogę Amen, bracie The Structor Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris4 Napisano Grudzień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2004 Tak się akurat składa, że ja zaczynam moje boje z (_linux'em_ → Linuksem) ORT i zdaje mi się, że takie forum służy do tego, aby można sie było od innych cos dowiedzieć. Do tej pory jak miałem jakiś problem to tu zawsze otrzymałem pomoc (z dzięki tym którzy zawsze służyli Swoim doświadczeniem), ale w tym przypadku Wasza skromność mnie rozwaliła. Może macie kiepską pamięć i nie pamiętacie jak Wy zaczynaliście. Nie korzystałem do tej pory z innych przeglądarek bo IE w zupełności mi wystarczyl, ale to nie znaczy, że jak sie o coś pytam to trzeba się wymądrzać. Jak ktoś może pomóc to wystarczy odpowiedzieć i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Grudzień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2004 Tak się akurat składa, że ja zaczynam moje boje z (_linux'em_ → Linuksem) ORT i zdaje mi się, że takie forum służy do tego, aby można sie było od innych cos dowiedzieć. Bardzo dobrze, że zainteresowałeś się Linuksem, to dobry wybór i życzę Ci żebyś nie łamał się i nie zrezygnował. Forum oczywiście służy do tego żeby pytać ale wcześniej można samemu sprówować rozwiązać problem. Jestem pewny, że nawet nie próbowałeś. Opcja o którą pytałeś jest tak oczywista, że jeśli byś chciał to byś sam znalazł. Do tej pory jak miałem jakiś problem to tu zawsze otrzymałem pomoc (z dzięki tym którzy zawsze służyli Swoim doświadczeniem), ale w tym przypadku Wasza skromność mnie rozwaliła. Może macie kiepską pamięć i nie pamiętacie jak Wy zaczynaliście. Ja pamiętam dobrze, ale wtedy były problemy ze stałym łączem do sieci (a modemowe kosztowało dużo) więc wiele problemów musiałem nauczyć się rozwiązywać sam. I nie tylko takich banalnych. Nie korzystałem do tej pory z innych przeglądarek bo IE w zupełności mi wystarczyl, ale to nie znaczy, że jak sie o coś pytam to trzeba się wymądrzać. Jak ktoś może pomóc to wystarczy odpowiedzieć i tyle. Nikt nie miał zamiaru Cię obrazić ani się wymądrzać tylko uzmusłowićTobie i innym, że czasem trzeba włożyć trochę własnej inicjatywy i chociaż spróbować zrobić coś samemu a nie iść po najniższej linii oporu i liczyć że inni to za mnie zrobią. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris4 Napisano Grudzień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2004 Ok. Przyznaję się - za szybko to pytanie umieściłem na forum. Faktycznie trochę mało czasu (a nawet malutko ) poświęciłem na to. Trochę sie uniosłem, bo niektóre komentarze były za bardzo uszczypliwe. Pozdrawiam P.S. A tak przy okazji - Wesołych Świąt i Szampańskiej Zabawy Sylwestrowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2004 Poza uszczypliwościami i złośliwościami była też propozycja rozwiązania. A że akurat jestem wredny, to tak jakoś samo wyszło przy okazji Jak już o tym mówimy, to daj znać czy już sobie poradziłeś, bo może faktycznie problem jest głębszy? Pozdr, W. P.S.No i oczywiście spokojnych, ciepłych Świąt Wam wszystkim życzę. Aha! sobie też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2004 Kris4: wyluzuj masz nauczkę na przyszłość... zanim coś napiszesz zastanów się Zobacz ja jestem na forum od maja i napisałem troszkę ponad 100 postów, a to dlatego że głównie odpowiadam a nie zadaje pytania Dołącz do wyjadaczy jak _PaT, McGiwer, WalDo, Gajownik, wuja, Structorr i reszta, których za nie wymienienie przepraszam , i czytaj manuale, HOWTO itd. A jak tam odpowiedzi nie znajdziesz to napisz na Forum Przy przesiadce z Windy na Linuksa trzeba się przyzwyczaić do jednej rzeczy. (_linuks_ → Linux) ORT nie jest systemem który będzie chiał od ciebie wyciągnąć kasę za pomoc techniczną tutaj wszyscy robią wszystko żeby można było samemu się dowiedzieć wszystkiego. A w fedorze masz nawet większość stron "man" po polsku Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevethir Napisano Grudzień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2004 przynamniej kolejna osoba, która wstąpiła na dobrą drogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris4 Napisano Grudzień 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2004 Tak jakoś wyszło. Coś mi się nieźle pomieszało - pomyliłem Konqueror'a z Mozillą W Mozilli wszystko dobrze się zgrywa i jest ok. Za szybko zadałem pytanie, ale w końcu na błędach się człowiek uczy. Problem błachy - rozwiązanie proste. Pozdrawiam Kris4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi