Skocz do zawartości

Pain Shop Pro 8 I Inne - Instalacja Pod Wine

WalDo

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem rozpocząć wątek dotyczący uruchamiania windowsowych programów graficznych pod linuksem. Kilka razy na tym forum przewinął się już temat, ale zazwyczaj nieśmiało i poruszany był zazwyczaj przy okazji innych tematów.

Głównie interesuje mnie czy komuś udało się zainstalować Paint Shop Pro 8 lub 9 pod linuksem korzystając z Wine? Od razu proszę o nie przedstawianie propozycji w rodzaju "kup Cross Office" - przyjmijmy, ze jestem sknera, żałuje 40$ i chcę to zrobić na darmowym Wine.

Czy komuś udało się wykonać (zakończoną sukcesem) operację opisaną tutaj: http://frankscorner.org/index.php?p=psp8 ?? Procedura opisana w tym linku ma pewna wadę: działa wyłącznie na Wine z 20040911 - moje próby podjęte na najnowszej wersji Wine z 20041201 niestety się nie powiodły.

Przy okazji dodam, że z instalacją PSP 7.04 poradzilem sobie bez większych kompilkacji. Niestety od czasu przejęcia firmy JASC przez Corela Paint Shop Pro stał się zależny od Internet Explorera i to jest chyba główny powód kłopotów ;)

Jest jeszcze Photoshop 7 - tutaj instalacja przebiega równie bezboleśnie jak pod Windows :)

Nie zapominam oczywiście o Gimpie, ale świadomie pomijam ten produkt - wątek dotyczy instalacji programów windowsowych.

Czekam na Wasze uwagi i rady dot. instalacji PSP pod Wine.

Pozdr,

W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...