@WalDo Napisano Grudzień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2004 Chciałem rozpocząć wątek dotyczący uruchamiania windowsowych programów graficznych pod linuksem. Kilka razy na tym forum przewinął się już temat, ale zazwyczaj nieśmiało i poruszany był zazwyczaj przy okazji innych tematów. Głównie interesuje mnie czy komuś udało się zainstalować Paint Shop Pro 8 lub 9 pod linuksem korzystając z Wine? Od razu proszę o nie przedstawianie propozycji w rodzaju "kup Cross Office" - przyjmijmy, ze jestem sknera, żałuje 40$ i chcę to zrobić na darmowym Wine. Czy komuś udało się wykonać (zakończoną sukcesem) operację opisaną tutaj: http://frankscorner.org/index.php?p=psp8 ?? Procedura opisana w tym linku ma pewna wadę: działa wyłącznie na Wine z 20040911 - moje próby podjęte na najnowszej wersji Wine z 20041201 niestety się nie powiodły. Przy okazji dodam, że z instalacją PSP 7.04 poradzilem sobie bez większych kompilkacji. Niestety od czasu przejęcia firmy JASC przez Corela Paint Shop Pro stał się zależny od Internet Explorera i to jest chyba główny powód kłopotów Jest jeszcze Photoshop 7 - tutaj instalacja przebiega równie bezboleśnie jak pod Windows Nie zapominam oczywiście o Gimpie, ale świadomie pomijam ten produkt - wątek dotyczy instalacji programów windowsowych. Czekam na Wasze uwagi i rady dot. instalacji PSP pod Wine. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi