kaskad3r Napisano Grudzień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2004 Witam, posiadam odtwarzacz mp3 Z-Cyber Zling 256mb i po podlaczeniu go do kompa Fedora nie reaguje... Tak samo jest jak podlaczam pendrive - zero reakcji... aha, odtwarzacz i pendrive chodzi pod winda... O co chodzi ? Moze trzeba wgrac jakis sterownik USB ? P.S. (_linuxa_ → Linuksa) ORT mam od 2 tyg. takze prosilbym o opis krok po kroku Z gory dzieki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Jak masz GNOME'a, zaznacz odpowiednie opcje w programie gnome-volume-propeteries (Aplikacje -> Preferencje -> Nośniki wymienne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pozi Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Bez obaw mp3-player tez chodzi pod linuxem, funkcja automatycznego wykrywania przenosnego sprzetu zostala zaimplementowana w FC3 lecz dziala tylko pod gnome(z tego co wiem). Pozostaje wpisane "fdisk -l" znalezienie odpowiedniego wpisu i zamontowanie odtwarzacza mount /dev/sda* /mnt/jakis katalog. Nie zapomnij odmontowac urzadzenia umount /dev/sda* /mnt/jakis katalog. Jak chcesz aby odtwarzacz byl montowany podczas uruchamiania systemu musisz dodac wpis do /etc/fstab. pozdr. smilie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaskad3r Napisano Grudzień 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 No wlasnie ja mam gnome Ok dzieki za odpowiedzi, zaraz bede probowal ! edit: [kaskad3r@localhost ~]$ ls /dev/sd* ls: /dev/sd*: Nie ma takiego pliku ani katalogu wiec Fedora zachowuje sie tak jak by w ogole nic nie wykrywala co robic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pozi Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Sproboj z (_root'a_ → roota) ORT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 podłącz urządzenie i wpisz: lsusb zobaczymy co wykrył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 No wlasnie ja mam gnome Ok dzieki za odpowiedzi, zaraz bede probowal ! edit: [kaskad3r@localhost ~]$ ls /dev/sd* ls: /dev/sd*: Nie ma takiego pliku ani katalogu wiec Fedora zachowuje sie tak jak by w ogole nic nie wykrywala co robic ? hej! nie przejmuj sie tak takimi bledami, ponizsze operacje mozna wykonac z poziomu zwyklego uzytkownika. a teraz konkrety. sprobuj tak: podlacz pendrive (napisz jakiej masz firmy i jakiej pojemnosci), odczekaj chwile, kliknij na komputer, a nastepnie w menu plik przejdz do otworz lokalizacje i wpisz /mnt/auto/flash/ --- > i ... dziala! (przynajmniej u mnie ) ukosniki moga byc wazne ja mam podobny problem co ty. uzywam pendrive marki kingston i sa problemy. co ciekawe, pendrive-y innych firm dzialaja w fc2 bez problemu tzn jak pod ms win powodzenia spiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi