grzwal Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 cze. mam takie pytanie. posiadam na dysku obraz dvd fedory 3 i nie posiadam ani dvd, ani nagrywarki dvd, i czy da sie zainstalowac fedore z dysku ?? help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Da sie. Google.pl/linux Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzwal Napisano Grudzień 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Da sie. Google.pl/linux Pozdr, W. a robiłes to kiedys , bo nie moge zamontowac obrazu iso mount -o loop /sciezka/do/pliku.iso /mnt/punkt_montowania w czym jest bład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 A konkretniej - jaki błąd? Myślę, że to ułatwi pomoc. Utworzyłeś punkt montowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 grzwal: Kiedyś próbowałem zainstalować w ten sposób Aurox 9.2 - z powodzeniem. Jeszcze tylko taka sprawa teraz przyszła mi do głowy. Poprzednio czytając ten post założylem że nie masz DVD, ale masz CD-ROM, tak? To może prościej będzie wykonać instalkę z CD-ROM (np.Linux+ z 7 płytkami albościągnij obrazy CD-ROMów zamiast obrazu DVD. No i liczę na to, że masz napęd dyskietek - tą instalke trzeba jakoś uruchomić. Generalnie na pewno potrzebne jest jakieś urządzenie (inne niz dysk twardy) z możliwością nagrywania na nie plików oraz bootowania z niego systemu (dyskietka, nagrywarka CD, pendrive itp) mount -o loop /sciezka/do/pliku.iso /mnt/punkt_montowania To w końcu o co chodzi? Chcesz zainstalować Fedorę czy podmontować w istniejącym systemie obraz płyty z Fedorą? Bo to są dwie całkowicie odmienne - jak się zapewne domyślasz - rzeczy. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzwal Napisano Grudzień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 ala ustalmy , ze nie mam (_linuxa_ → Linuksa) ORT zainstalowanego, a obraz (_linuxa_ → Linuksa) ORT mam na parycji fat; i rozwiazania sa 2 z tego co sie orientuje: 1 albo zainstalowac jakiegos innego (_linuxa_ → Linuksa) ORT i podmontowac obraz, lub 2 zrobic dyskietke startową która odpali instalacje, tylko jak zrobic ta dyskietke lub czym, help !!!!!!! po zrobieniu dyskietki startowej rawrite.exe , wywala mi sie bład i boot failet może ktos robił taka dyskietke , co może byc zle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi