NoRobot Napisano Kwiecień 21, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2021 Mam pytanie: czy jest jakiś program do optymalizacji pracy procesora w Fedorze? ____________________________________________________________________________________ Widzę, że równie dobrze mógłbym zadać pytanie - jaka obecnie jest pogoda na Uranie, czy Neptunie. W Archu są programy do optymalizacji pracy procesora, a tutaj panuje taka cisza jak w przestrzeni kosmicznej. Można jedynie posłuchać szeptu gwiazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 22, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2021 Może nikt nie odpowiada, bo nikt nie zna odpowiedzi na twoje pytanie. Ja, np. nie wiem co masz na myśli mówiąc "program do optymalizacji pracy procesora". Może te programy z Archa tak samo się nazywają w Fedorze, może warto samemu poszukać. Na forum jest niewielu użytkowników, to i odpowiedzi jest niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Kwiecień 22, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2021 Szkoda, że nie zagląda tutaj nikt z twórców Fedory. Te programy, to cpupower https://wiki.archlinux.org/index.php/CPU_frequency_scaling i auto-cpufreq. Szukałem ich przez dnf i nie znalazłem. Dlatego utworzyłem ten wątek. Teraz przy okazji poszukiwania opisu tego drugiego programu znalazłem to czego szukałem dla Fedory https://linoxide.com/auto-cpufreq-cpu-speed-power-optimizer-linux-systems/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 22, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2021 13 minut temu, NoRobot napisał: Te programy, to cpupower cpupower znajduje się w kernel-tools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Kwiecień 22, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2021 Dzięki Mam już zainstalowany auto-cpufreq oraz kernel-tools. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi