ratys Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Hej! Mam taki problem bo nie mam pojecia jak zainstowac sterowniki do bezprzewodowej karty scieciowej pod linuksem.... Kumpel mi powiedzial co mam sciagnac i powiedzial ze se to mam skompilowac pod jadro. Problem w tym ze ja z linuksa jestem zielony Sciaglem sterowniki pod linuksa i sa tam takie pliki: r8180_export.h r8180_if.h r8180_pci_init.h rtl8180_24x.o wlandrv_release_note Makefile priv_part.o r8180_if.c r8180_pci_init.c r8180_type.h rls_note_1124 wlandown wlanup i tyle sorry za takie lamerskie pytanie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Heh, jest pelno artykulow o kompilacji, ale zrob cos takiego: ./configure make make install I zainstalowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ratys Napisano Grudzień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Ja wiem ze to na pewno jest banalne ale ja dalej tego nie umiem zrobic wiec wchdoze do konsoli i wpisuje: home/rtl8180_linuxdrv_v15_rh90/rtl8180_1.5/configure i pisze ze nie ma takiego pliku lub folderu mozecie mi to bardziej lopatologicznie wytlumaczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 cd /home/rtl8180_linuxdrv_v15_rh90/rtl8180_1.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi