luksky Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Towarzysze, Towarzyszki Sprawa ma się tak: Od czasów MDK moje SDI konfigurowałem na zasadzie textowej edycji plików w etc/ppp (chap, pap, options, resolv.conf) lecz nie daje mi spokoju sprawa iż w trybie graficznym powinno tez pojść skonfigurować połączenie a niestety nie idzie. Sprawe poruszam dlatego iż jeżeli mam SDI skonfigurowane tak jak mam (hajniekena piłem już) to wywala mi FEdorka błąd podczas inicjalizacji systemu (ładowanie) i tak samo podczas odpalania firestartera wywala błąd że połaczenie PPP nie jest skonfigurowane, ale działa Powiem szczerze, że mnie zaczyna to powoli irytować. Komu sie udało prawidłowo skonfigurowac SDI w trybie graficznym i to działa? jak próbowałem to wywala sie podczas łączenia, dostaje komunikat żę czeka na odpowiedx z modemu i..................... faktycznie czeka minutę, godzinę, dzień, dobę any ideas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nawijacz Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Witam. Możesz napisać w jaki sposób zainstalować modem do SDI? Mam ericsson his57 Czy jest jakiś sterownik pod ten modem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Grudzień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 nie jestem pewny czy tutaj juz nie ma dokladniego opisu, ale sam zaczynałem tak jak Ty to opisze Ci pokrótce, mam nadzieje że modem masz taki sam jak ja. SDI mam od T(ego)PSA więc jak masz tę sama usługe to będzie taki sam. Musisz odpalic konsolę, przejść do trybu super usera i wyedytować pliki: w katalogu ETC edytujesz resolv.conf - ma wyglądac tak: nameserver 194.204.152.34 nameserver 194.204.159.1 potem wchodzisz do etc/ppp i edytujesz: plik options musi wyglądać tak: 115200 modem defaultroute noipdefault lock crtscts noauth user TWOJA_NAZWA_UZYTKOWNIKA persist maxfail 0 lcp-echo-interval 20 lcp-echo-failure 5 w pliku chap-secret i pap-secret wpisujesz cos takiego NAZWA_UZYTKOWNIKA * HASLO TWOJE IP potem jeszcze jak chcesz aby sie samo odpalało musisz dopisac w etc/rc.d/rc na końcu pliku linijkę pppd /dev/ttyS0 w zasadzie to wszystko, pod warunkiem, że masz zainstalowany pakiet pppd, ale raczej powinienes mieć. Jak gdzieś dałem ciała to proszę mnie poprawić, po 3 hajniekenach mam prawo walić literówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi