MrReal Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Mam takie pytanie. Czy możecie wymienić jakiś konsolowy software do tworzenia obrazu hdd, taki co to by zapisał patrycje i boot sektory i wszystko inne co jest potrzebne do ewentualego odtworzenia stanu całego dysku. Wymieńcie nazwe jakiegoś (popularnego) softu a ja sobie doczytam ps. nie chce rajdów (przynajmniej narazie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 Był tu gdzieś wątek dot. Norton Ghost, ale nie wiem czy i jak się rozwinął. A zwykły backup Ci nie wystarczy? Postawienie "gołego" systemu to chwila. Wystarczy zapisać filesystemy i w razie katastrofy postawić system od nowa i "przykryć" danymi z backupu. pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 Pod linuxsem to "partimage" sasaj rpm zainstaliuj i poczytaj dokumentacje. Partimage to odpowiednik Norton Ghost. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 A które filesystemy należy zgrać (wiemz danymi ) wystarczy home, /usr/bin /sbin, /usr/local ? Co jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 butek Ty to chyba trochę nie na temat Wątek jest o robieniu obrazu całego systemu/dysku. I to raczej nie ma związku z katalogami przeznaczonymi do backupowania. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi