vip13 Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Witam! Mam problem z uruchomieniem programu eDonkey2000 pod wine. Zainstalowalem go z konta root w jego domowym katalogu. Po probie uruchomienia otrzymuje: [root@trib4l eDonkey2000]# ./edonkey2000.exe err:module:import_dll Library MSVCP60.dll (which is needed by L"Z:\\root\\eDonkey2000\\edonkey2000.exe") not found err:module:import_dll Library MSVCIRT.dll (which is needed by L"Z:\\root\\eDonkey2000\\edonkey2000.exe") not found err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"Z:\\root\\eDonkey2000\\edonkey2000.exe" failed, status c0000135 [root@trib4l eDonkey2000]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Skoro instalujesz przez wine, to chyba i przez niego powinieneś uruchamiać. Czyli wine [plik].exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Styczeń 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Nadal to samo. [root@trib4l eDonkey2000]# wine edonkey2000.exe err:module:import_dll Library MSVCP60.dll (which is needed by L"Z:\\root\\eDonkey2000\\edonkey2000.exe") not found err:module:import_dll Library MSVCIRT.dll (which is needed by L"Z:\\root\\eDonkey2000\\edonkey2000.exe") not found err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"Z:\\root\\eDonkey2000\\edonkey2000.exe" failed, status c0000135 [root@trib4l eDonkey2000]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kitaro Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Witam mam pytanie po co chcesz eDonkeya uruchomic pod wine??? przecież są amule czy xmule to to samo. wiec nie rozumie tego:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 vip13 masz jak byk napisane czego Ci brakuje Musisz gdzieś znaleźć (masz jakies windy?) biblioteki MSVCP60.dll, MSVCIRT.dll i być może potem jeszcze jakieś Ci wyskoczą. Skopiuj je do katalogu system w wirtualnym katalogu windows ( u mnie to jest np. <moj home>/.wine/drive_c/windows/system) BTW nie od rzeczy jest uwaga Kitaro. Po cholere Ci eDonkey jak masz klienty "osiołka" pod linuksa? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Styczeń 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Wiem ze mam klienty Overnetu pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Jest nawet eDonkey2000 pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Ale mialem problemy z instalacja. Chociaz kiedys mialem problemy z instalacja Wine a teraz sobei poradzilem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 to zakoncz posta i napisz o tym problemie z instalacja edonkey pod linuxem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 ftp://rpmfind.net/linux/freshrpms/fedora/...fc3.fr.i386.rpm rpm -ivh amule-2.0.0-0.rc7.3.1.fc3.fr.i386.rpm odpalasz poleceniem amule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Styczeń 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 ftp://rpmfind.net/linux/freshrpms/fedora/...fc3.fr.i386.rpm rpm -ivh amule-2.0.0-0.rc7.3.1.fc3.fr.i386.rpm odpalasz poleceniem amule tak robilem. Tylko ze nie chcial sie uruchamiac. Wyskakiwal jakis glupi blad. Teraz nie mam mozliwosci wlaczenia fedory wiec nie sproboje (siostra uczy sie do marury i ma ciagle cos powlaczane). Ale jak odpale fc to najwyzej napisze nowy temat z tym problemem. Pozdrawiam i dzieki za pomoc. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 Jak nie możesz odpalić aMule to zainstaluj xMule, funkconalność praktycznie ta sama. Napisz jaki to błąd. Kiedyś też nie mogłem uruchomić aMule i wystarczyło zaktualizować jakieś paczki, niestety nie pamiętam już co to było. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi