butcher Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Wiem jak mozna sprawdzic tryb pracy karty sieciowej na moim kompie...Chodzi mi o to , ze chcialbym sprawdzic tryby prac kart sieciowych uzytkownikow mojej sieci i nie wiem jak to zrobic. Chcialbym miec nadzor nad urzytkownikami, ktorzy np. uzywaja trybu promisc.... Dzieki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Lokalnie można sprawdzić narzędziami mii-tool i ethtool. A jak sprawdzić zdalnie tryb pracy sieciówki to sam chciałbym wiedzieć Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Styczeń 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 mii-tool i ethtool znam, a co do lokalnego sprawdznia to jest juz nas dwoch!!! Moze ktos nas oswieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 Polecam poszukiwania na stronach hackerskich i o bezpieczeństwie sieci. Poza tym jak zwykle Google - można znaleźć np. to http://www.linux-sec.net/Sniffer.Detectors/ Oczywiście za jakość tego linku nie odpowiadam, bo się nie wczytywałem. Zapytanie jakie wymyśliłem to +"promiscuous mode" +remote +check Edit: Jeszcze chodzi mi po głowie taki programik neped.c - jak poszukacie to pewnie znajdziecie opisy + źródła w sieci. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 http://www.kis.p.lodz.pl/~mszmit/zasoby.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi