Danveld Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 Witam! Ładnie siedem miesięcy chodziła u mnie Fedora Core 2. Zero problemow, wszystko elegancko aż pewnego paskudnego dnia podkusiło mnie, zeby spróbować zaktualizować ją do FC3. Nie chciało mi się ściągać wszystkich płyt, więc pomyślałem nad apt. Zmieniłem respozytoria na FC3 i zapuściłem aktualizacje. Sciągnęło sobie 1gb i wszystko się ładnie zainstalowało. No to przekompilowałem jeszcze jądro i wszystko niby ładnie działało. Cieszyłem sie z głupiej i niepotrzebnej zmiany cyferki z 2 na 3:| No i po jednym dniu uzytkowania zrestartowałem system, który już się nie podnosi... Jądro ładuje się ładnie do pamięci i w momencie kiedy ma się zacząć wszystko ładować nic sie nie dzieje. Stoi na pozycji "Redhat Nash version blablabla started" i nic sie dalej nie dzieje. Probowałem odpalać na starych jądrach i też nic. Probowałem odpalić w czystym trybie graficznym i dzieje się to samo. Ma ktoś jakieś pomysły o co może chodzić? I jak coś zrobić? Chce zalatwić sobie płyty instalacyjne z Fc3 i spróbować aktualizacji systemu przez anaconde. Czy jest tu ktoś z Poznania kto by miał pożyczyć płytki? Bo mam cholernie wolne łącze i mi się to bedzie ściągać pare dni;/ a ja potrzebuje kompa od razu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2005 Jeśli masz możliwość zainwestować 18,90 to kup sobie Linux Magazine z stycznia 2005 (czyli bieżący) - jest DVD z FC3. Albo Linux+ z płytkami CD, ale jakoś nie mam zaufania do tej firmy - drogo (ok.30,-) i do tego ludzie mówią, że pakiety jakieś dziwne w środku Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Styczeń 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2005 Co za ulga! Udało mi się to naprawić. Odpaliłem system z rescue cd i wywaliłem kudzu. Momentalnie system ruszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi