DAREK WL. Napisano Styczeń 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2005 Wczoraj sciagnałem wszystkie 4 cd potrzebne do instalowania core3 . Juz na poczatku byłem zdziwiony ze instalator poprosił tylko o 3 cd o 4 zapomniał POdczas instalacji cd=2 prawie sie nie kreciła w napedzie, elementy z niej zainstalowały sie lub nie na 'stojaco' . POtem czas na flasha i jave , Firefox po sciagnieciu flasha wyswietlił komunikat'failed' instaluj recznie Gdy to zrobiłem flash jest na przegladarce EPIPHAHY a nie ma go na koquerorze ani mozilli Java równiez zainstalowana recznie bo firefox jej nie wykrył automatycznie jest teraz wyswietlana prawidłowo na konquerorze i epiphany a na firefoxie wcale. Prosze o porade jak prawid łłowo zainstalowac te wtyczki i jak zbudowac zródła jadra z src.prb bo przeprowadziłem to wg opisu a na pytanie 'whereis kernel-source' odpowiedzi brak. Prosze o pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2005 Ilość CD użytych przy instalacji zależy od rodzaju instalacji i pakietów które wybrałeś stąd "niewykorzystana" CD4. Z Firefoksem to radzę po prostu spróbować jeszcze raz. Najlepiej korzystając z Firefox wejść na jakąś stronę z animacją (np.czołówka jakieś strony) we flashu, dostaniesz pytanie czy zainstalować wtyczkę i wszystko pójdzie gładko o ile jesteś przyczepiony do Inetu. Source kernela? No tego raczej nie znajdziesz komendą "whereis kernel-source" bo whereis przeszukuje (chyba?) tylko katalogi, które znajdują się na ścieżce zgodnej z tą, którą przechowuje zmienna $PATH. Polecam posłużyć się poleceniem "find". Ale stawiam na to, że RPM standardowo został zapisany w /usr/src/redhat/RPMS/<architektura>. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2005 Jeśli instalowałeś Firefoxa z RPM-a to być może zadziała tak jak napisał @WalDo. Ja instalowałem wersję z polskiej strony FF i w ten sposób nie działa, musisz zrobić tak http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...indpost&p=16407 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Styczeń 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 4 CD jest ratunkową. A paczki z flashem i nie tylko masz pod adresem http://rpm.pbone.net Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę na tej stronie flash-plugin i masz gotowego rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 4 CD jest ratunkową. Nie, ratunkową jest cd 5. ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/linux/fedora/lin...ore/3/i386/iso/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi