thraker Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Cześć ! Płyta główna GA-8I915G-MF, zintegrowana grafika Intel GMA900. Występuje przesuniecie ekranu pomiedzy FC3 a "innym os". Czytałem o rozwiazaniu problemu w Xfree (uruchomienie xvidtune i wyedytowanie /etc/X11/XF86config linia ModeLine), ale w X.org ? Zaglądałem do xorg.conf, nie ma tam ModeLine a w sekcji "monitor" i "display" nie widze nic zwiazanego z pozycjonowaniem. W obu OS jest ustawiona ta sama rozdzielczość i odświerzanie. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Moze to niezbyt Cie usatysfakcjonuje, ale o ile dobrze pamietam to podobny temat juz byl na forum Nie pamietam jednak czy bylo rozwiazanie. Poszukaj, powinienes znalesc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 U mnie też był podobny efekt, ale po zainstalowaniu sterów do nVidii na szczęście przeszło. Stąd wnioskuję, że jest to problem sterowników. Czyli jeśli nie masz sterowników do swojego Intela pod linuksa, to chyba masz problem... Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin118 Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 ja mam ati i tez co prawda male ale jest przesuniecie ekranu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 BTW: Jezeli dobrze pamietam, to bylo cos z roznica przesuniecia ekranu pomiedzy OS'ami. Ale jesli chodzi o display w FC, to instalacja driverow Nvidii powinna rozwiazac problem (tak jak WalDo powiedzial)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thraker Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Cześć ! No tak, tylko, że ja - jak pisałem na początku - mam zintegrowana kartę graficzną, nie mającą z Nvidią nic wspólnego :-) Myślałem, że jest jakieś rozwiązanie tego problemu w X.org , bo znalazłem rozwiązanie dla Xfree - tak jak pisałem w pierwszej wiadomości. Sterowników linuxowych dla tego chipsetu nie znalazłem :-( Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Styczeń 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 @thraker Choćby i była to zintegrowana karta to i tak jakis tam model musi byc [?], nie Nvidia to pewnie Ati ? Jak nie da rady ze sterownikami... to poszukaj gdzies jest program do ustawiania obrazu w fedorze, ewentualnie na windowsie chyba mozna powerstripami i tymi innymi do bawienia sie karta graficzna... W sumie oprocz tego to nic innego, bardziej praktycznego mi do glowy nie przychodzi.. Powodzenia i pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi