kelsten Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Mam zamiar na dysk wrzucic FC3 w wersji 64 bit. I mam watpliwości... Swego czasu gimnastykowalem sie z FC2 w wersji 64 bit i nie moglem zainstalowac sterownikow do radeon 9600. NIe wiem za to, czy teraz znow nei bede mial takiego problemu. Na mandrake i aurox stery i elegancko wchodza, tyle ze nei ma tamtyuch dystrybucji 64 bity, a mam takiego procka wiec nei chce sie ograniczać. Nie wiem zatem czy warto sciagac FC3 z netu. Jezeli ktos zauinstalowal bez problemu stery do radeona 9600 czy innego niech z sumieneim powie ze to mozliwe i nie trzeba sie gimnastykowac i ze mu grafa chodzila bezawaryjnie --- Dodam, ze po pobraniu pierwszej CD instalator FC3 wykryl ati radeon 9600, czyli taka jak mam, zatem FC3 ma w sobei sterowniki do ATI i czy dzialaja bez problemu?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Sterowniki do ATI które są z FC3 działają - instalowałem u qmpla na jakimś radku (nie znam się na tych kartach). Tylko oczywiście nie mają pełnego wsparcia dla 3D, bo to tajemnica firmy. Z zainstalowanie miałem jakieś bóle, ale teraz podobno już jest obsługa x.org (a nie tylko XFree86). Swoją drogą to ciekawe, że poszło Ci bez bólu pod Auroksem - przecież to red hat był, a teraz to fedora, tylko przerobiona trochę. Uwaga na koniec: szanse, że ktoś jednocześnie ma radeona 9600 i 64-bitowy procek nie są za duże - możesz być pierwszym (przynajmniej na tym forum), który opisze swoje zmagania z takim sprzętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Witam Wykryć Ci wykryje i wszystko będzie śmigac oprócz 3D i TV-out. Do tych dwóch rzeczy potrzeba bedzie zapakować orginalne stery ze strony ATI, a z tym brdzie już problem, dlaczego? ATI ma w de... (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Pewnie siedzą w kieszeni BG . MOja walka ze sterami do ati skończyła sie postawiemiem MS bo potrzebowałem TV-out. Jak komuś się ta walka uda to chętnie powrócę do FC3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Styczeń 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Na Auroxie instalacja Radeon 9600 ze sterownikow do (_linuxa_ → Linuksa) ORT ze stronki ATi i dzialalo, ostatnio na Mandrake zrobilem to samo i tez mi sie zainstalowaly, ze wszystkim i niby z ta obsluga 3D, gdyz w opisie z mandrake jak to zrobic wszystko jest opisane, rowniez to gdzie i jak sprawdzic i co zrobic, zeby obslugiwal 3d, natomiast na FC2 mialem z tym niezly problem o olalem wszystko. Wygladalo to tak juz po instalacji: Jeżeli polecenie: # fglrxinfo daje display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: RADEON 9600 Generic OpenGL version string: 1.3.4510 (X4.3.0-3.12.0) jest OK jeżeli nie sprawdzamy: #glxinfo czy w OpenGL mamy: OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: RADEON 9600 Generic OpenGL version string: 1.3.4510 (X4.3.0-3.12.0) jeżeli jest tam Mensa to sterowniki nie sa poprawnie załadowane i do OpenGLu wykorzystuje softwarowe sterowniki MENSA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 ATI ma w de... (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Pewnie siedzą w kieszeni BG Raczej nie, skoro pracują nad nowymi sterami dla GNU/Linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 To niech się pośpieszą. Bo winda niezabardzo mi pasuje. FC mi lepiej pasowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 A śpieszą się. Premierę planują do końca stycznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Coś niecoś o sterach od ATI i NVIDII można poczytać tu: Co jest grane z Linuxem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2005 Oho, stery ATI do X.org 6.8 już wylądowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi