Unknown653 Napisano Czerwiec 27, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2022 Witam. W debian pobierałem wersję phpmyadmin tą komendą: dpkg-query -W -f '${version}\n' phpmyadmin | cut -c 3-7 Lecz ona nie działa na fedorze. Mało się znam na linuksach. Jak powinna wyglądać działająca komenda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Czerwiec 27, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2022 strasznie skomplikowaną formę miałeś jak na Debiana (wystarczyło sudo apt-get install phpmyadmin) W dystrybucjach z rodziny Red Hat-a możesz próbować użyć yum install phpmyadmin dnf install phpmyadmin co i tak dziwi że obrałeś tę ścieżkę bo phpmyadmin (jak każdy skrypt php-owy) możesz po prostu samodzielnie pobrać sobie ze strony i rozpakować w katalogu gdzie działa Ci serwer HTTP. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown653 Napisano Czerwiec 27, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2022 2 minuty temu, Jonshu napisał: strasznie skomplikowaną formę miałeś jak na Debiana (wystarczyło sudo apt-get install phpmyadmin) W dystrybucjach z rodziny Red Hat-a możesz próbować użyć yum install phpmyadmin dnf install phpmyadmin co i tak dziwi że obrałeś tę ścieżkę bo phpmyadmin (jak każdy skrypt php-owy) możesz po prostu samodzielnie pobrać sobie ze strony i rozpakować w katalogu gdzie działa Ci serwer HTTP. Hmm, inaczej się zrozumieliśmy. Nie chodziło mi tutaj o zainstalowanie phpmyadmin. Ja miałem napisany skrypt, gdzie skryptem sprawdzałem sobie wersję zainstalowanych kilku paczek na raz. I ta komenda mi pobierała wersję zainstalowanego phpmyadmin do mojego skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Czerwiec 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2022 Możesz spróbować: rpm -q --queryformat "%{VERSION}\n" phpmyadmin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi