nspk Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Wczesniej pisalem o gnugadu a dzisaj pojawil sie taki sam problem z synapticiem. Po zainstalowaniu paru aktualizacji przestal sie wlaczac!! Startuje na 0,1 sek i sie wylacza. NIe iwem co robic bo jestem newbie;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Uruchom terminal, zaloguj sie na (_root'a_ → roota) ORT i odpal synaptic z terminala. W terminalu powinny pojawić się błędy, które pewnie wyjaśnią Ci przyczynę. Jak nie będziesz widział o co chodzi to skopiuj te błędy i pokaż na forum może ktoś Ci coś poradzi. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Dostaje taki komunikat: "(synaptic:3594): Gtk-CRITICAL **: file gtkwidget.c: line 2041 (gtk_widget_hide): assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed gtk_toolbar_set_style(): 2 Naruszenie ochrony pamięci" Czy to znaczy ze jest uszkodzony ten plik?? To chyba jakas biblioteka?? Jak ja zauktalizowac lub usunac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Może to pomoże # prelink -vm /usr/bin/synaptic jak nie pomoże to # touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink Trochę to trwa, kawę sobie wypij czy coś innego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 The Structor jestes mistrzem:] Drugi sposob dal wlasciwy efekt. Powiedz tylko do czego to sluzy, oraz jak to naprawilo??:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Powiedz tylko do czego to sluzy, oraz jak to naprawilo??:] Relinkuje binarki z bibliotekami, dzięki czemu szybciej uruchamiają się programy. Możesz mi powiedziec jaką masz wersję prelinka? rpm -q prelink W tym pakiecie był błąd (#140081), który poprawiono bodajże w wersji 0.3.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Relinkuje binarki z bibliotekami, dzięki czemu szybciej uruchamiają się programy. Możesz mi powiedziec jaką masz wersję prelinka?[ wow! co ja tu słysze, to takie rzeczy mozna robić?? Natychmiast jak to przeczytałem poszukałem na forum jakichs szczegółów, ale nic nie znalazłem Można prosić o jakiegoś linka do szczegółowego opisu jak się takie rzeczy robi? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Można prosić o jakiegoś linka do szczegółowego opisu jak się takie rzeczy robi? man prelink xpdf /usr/share/doc/prelink-0.3.3/prelink.pdf ;-) Dla mnie to jest czarna magia i sam nie wiem o co w tym wszystkim dobrze chodzi (nie jestem programistą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 man prelink xpdf /usr/share/doc/prelink-0.3.3/prelink.pdf ;-) Dla mnie to jest czarna magia i sam nie wiem o co w tym wszystkim dobrze chodzi Rany, wczytałem sie w tego pdfa, chyba musiałbym spędzić nad tym pół roku żeby to zrozumieć i móc co nieco wykorzystać. rezygnuje Bo ja też programistą nie jestem tylko zwykłym userem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2005 Potwierdzam problem (kurde skąd sie biorą takie problemy ) Potwierdzam również że rozwiązanie The Structorr'a działa prelinka mam w wersji 0.3.2, mimo to chyba wykonał się prawidłowo i nic nie wybuchło. Nie mogłem znaleść v0.3.3 dla fc2:( 10-4 *********************************************************** Jejku !! Znowu wyskakuje mi błąd naruszenie ochrony pamięci. Tym razem jak uruchamiam gnome-terminal. Po zainstalowaniu g-t było wszystko ok. kilka razy sie uruchomiło a potem NAGLE zaczął wyskakiwać error Czy znowu musze przelinkować prelinkiem? Tak będę linkować aż się wszystko rozlinkuje i przestanie działać Szok ! Co jest grane :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2005 Nie mogłem znaleść v0.3.3 dla fc2:( To ściągnij SRPM i przekompiluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi