Skocz do zawartości

Synaptic I Nagle Wylaczanie!

nspk

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchom terminal, zaloguj sie na (_root'a_ → roota) ORT i odpal synaptic z terminala.

W terminalu powinny pojawić się błędy, które pewnie wyjaśnią Ci przyczynę. Jak nie będziesz widział o co chodzi to skopiuj te błędy i pokaż na forum może ktoś Ci coś poradzi.

Pozdr,

W.

Dostaje taki komunikat:

"(synaptic:3594): Gtk-CRITICAL **: file gtkwidget.c: line 2041 (gtk_widget_hide): assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed

gtk_toolbar_set_style(): 2

Naruszenie ochrony pamięci"

Czy to znaczy ze jest uszkodzony ten plik?? To chyba jakas biblioteka?? Jak ja zauktalizowac lub usunac??

Powiedz tylko do czego to sluzy, oraz jak to naprawilo??:]

Relinkuje binarki z bibliotekami, dzięki czemu szybciej uruchamiają się programy. Możesz mi powiedziec jaką masz wersję prelinka?

rpm -q prelink

W tym pakiecie był błąd (#140081), który poprawiono bodajże w wersji 0.3.3.

Relinkuje binarki z bibliotekami, dzięki czemu szybciej uruchamiają się programy. Możesz mi powiedziec jaką masz wersję prelinka?[

wow! co ja tu słysze, to takie rzeczy mozna robić?? Natychmiast jak to przeczytałem poszukałem na forum jakichs szczegółów, ale nic nie znalazłem :(

Można prosić o jakiegoś linka do szczegółowego opisu jak się takie rzeczy robi?

Z góry dzięki

man prelink

xpdf /usr/share/doc/prelink-0.3.3/prelink.pdf ;-)

Dla mnie to jest czarna magia i sam nie wiem o co w tym wszystkim dobrze chodzi :P

Rany, wczytałem sie w tego pdfa, chyba musiałbym spędzić nad tym pół roku żeby to zrozumieć i móc co nieco wykorzystać. :( rezygnuje :( Bo ja też programistą nie jestem tylko zwykłym userem :P

Potwierdzam problem (kurde skąd sie biorą takie problemy :blink:)

Potwierdzam również że rozwiązanie The Structorr'a działa

prelinka mam w wersji 0.3.2, mimo to chyba wykonał się prawidłowo i nic nie wybuchło. Nie mogłem znaleść v0.3.3 dla fc2:(

10-4

Jejku !!

Znowu wyskakuje mi błąd naruszenie ochrony pamięci.

Tym razem jak uruchamiam gnome-terminal. Po zainstalowaniu g-t było wszystko ok. kilka razy sie uruchomiło a potem NAGLE zaczął wyskakiwać error :blink:

Czy znowu musze przelinkować prelinkiem?

Tak będę linkować aż się wszystko rozlinkuje i przestanie działać :(

Szok !

Co jest grane :?:

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...