SeeM Napisano Maj 16, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2023 Hej. Jeżeli szukacie jakiegoś pada na usb, to bardzo polecam takie oto - https://retro-bit.com/sega-genesis-6-button-arcade-pad-with-usb-clear-blue.html W Polsce też idzie to kupić. Pograłem na Retropie kilka godzin i jest bardzo przyjemnie. Krzyżaczek jest pierwsza klasa, guziczki nie tak dobre, jak w starych padach do mega drive, ale jak najbardziej funkcjonalne. Pograłem w romy z Mega Drive, Famicoma i nawet kilka z Game Boya. Nie ma co teraz siadać z graniem do komputera. Jest wykrywany przez Retropie jako zupełnie inny pad, więc trzeba sobie go skonfigurować w taki sposób: góra - góra na padzie dół - doł na padzie prawo - prawo na padzie lewo - lewo na padzie start - start na padzie A - C na padzie B - B na padzie west - A na padzie select - Z na padzie ostatni przycisk zapomniałem jak się nazywa - MODE na padzie całą resztę można zignorować Na romach mega drive klawiszologia trzyprzyciskowego pada wówczas działa. Na romach Famiconu i Game Boya operujemy krzyżaczkiem oraz guzikami B i C. Jedyne, do czego bym się przyczepił, to bardzo solidny, trzymetrowy kabel. Jest spoko, ale trzeba sobie znaleźć dla niego jakieś oparcie na kolanie. Inaczej ciągnie pada do dołu. Bardzo polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi