ghorrgh Napisano Marzec 4, 2024 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2024 Od którejś aktualizacji po zalogowaniu znika klawiatura. Trzeba wyjąć ją z gniazda i włożyć ponownie i wtedy zaskoczy. Jak zaradzić temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghorrgh Napisano Marzec 9, 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2024 Co może być przyczyną wieszania się klawiatury po zalogowaniu do systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 10, 2024 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2024 12 godzin temu, ghorrgh napisał: Co może być przyczyną wieszania się klawiatury po zalogowaniu do systemu? To takie trochę zgadywanie. Mi się wydaje, że nie klawiatura ma prądu. Czy to jest standardowa 100-kilkuklawiszowa (albo niewiele od niej odbiegająca) klawiatura *werty, czy taka odjechana z mnóstwem programowalnych przycisków? Korzystasz z jakiegokolwiek programu do zmian ustawień klawiatury, typu xmodmap, albo input remmaper? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghorrgh Napisano Marzec 10, 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2024 To jest zwykła klawiatura qwerty bez dodatkowych przycisków. F1 itd mają jakieś dodatkowe funkcje z których nie korzystam. Nie korzystam też z dodatkowych programów do klawiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghorrgh Napisano Marzec 14, 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2024 Dziś włączyłem Fedorę, zaktualizowałem system i klawiatura działa poprawnie. Czyli nawalili programiści Fedory... Już jest okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 16, 2024 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2024 Mały epilog do tej przygody. Mi znikł klawisz S na klawiaturze, ale wada okazała się czysto mechaniczna i transplant z pause/break rozwiązał problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi