Radosław Napisano Poniedziałek at 15:50 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek at 15:50 Witam Można wskazać jakiś poradnik bądź kroki jak zabezpieczyć kopię systemu (zakładam że tylko / (partycja root) ) przed wykonaniem upgrade lub nawet update wielu pakietów. W tym związanych ze startem systemu. Jakiś zewnętrzny system ISO live? dd w systemie? Pozdrawiam Radek Głębicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Poniedziałek at 16:05 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek at 16:05 Hej. A pokaż plik /etc/fstab. Odpowiedź może być bardzo krótka, albo bardzo skomplikowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano wczoraj o 01:03 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 01:03 Cytuj 35a3 / btrfs Chodzi o system plików `btrfs`. Wiem, że on coś ma. Dlatego wspomniałem o jakimś poradniku. Kiedyś używałem "Ghost" do robienia obrazów całych partycji. Myślałem o czymś tego typu dlatego wspomniałem o `dd`. Może jeszcze dodatkowo. Mam kartę 256GB. Jak wrzucić ISO ale tak, aby reszta była do wykorzystania/użytku. Chciałbym LIVE na kartę i na nią w wolne miejsce robić jakiś obraz, kopię do odtworzenia w razie usterki. Pozdrawiam Radek Głębicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi