lis Napisano Luty 13 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13 cześć czy fedora ma jakie wyłąnczanie zasilania, czy cos tak by komputer po 10 minutach sie niewyłaczył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 14 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14 Tak. Od niedawna Fedora - albo coś, co jest na niej używane - oszczędza energię agresywniej, odłączając zasilanie od urządzeń przyłączonych do huba USB, który w moim przypadku jest stacją dokującą. Pada mi więc myszka, klawiatura i... sieć. (-: Mi to się nawet podoba, tylko muszę się pilnować podczas wysyłania dużych plików i machnąć muszką co 14 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis Napisano Luty 14 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 14 Bo tu mi głównie chodzi o coś takiego jak wygaszacz ekranu, jak w win7, zeby w fedorze wyłaczyc jest cos takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 14 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14 Do pulpitu Gnome jest wtyczka caffeine: sudo dnf install gnome-shell-extension-caffeine.noarch która umieszcza swoją ikonkę po prawej stronie zegarka i umożliwia wyłączenie blokady ekranu jednym kliknięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi