Skocz do zawartości

muzyka polska?

lis

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

na czym posłucham orginalną muzyke z orginalnej cd? (słucham duzo radia zet i fm)

Ufff, z tego co pamiętam to odsłuch płyt CD np. na VLC - skutkuje co jakiś czas przerywaniem płyty, ale nie przerwaniem samego odtwarzania. Sam osobiście ripuje płyty programem konsolowym 'abcde'. Tak jest  po prostu lepiej. Do radia VLC też się nada.

Swoją drogą 126 postów i takie pytania ?

Choć na przerywanie płyty przy odtwarzaniu, może okazać się skuteczne ustawienie z góry 'cache'. Dla Mplayer będzie to wyglądało tak:

mplayer -cdrom-device /dev/cdrom cdda://  -cache 5000

Choć teraz próbuję odtworzyć cd-audio i nie przerywa już W VLC - korzystna zmiana na lepsze :)

Słuchanie płyt CD na komputerze nie ma już sensu. Ja wszystkie moje płyty zrzuciłem do mp3jek i zakopałem je w piwnicy, ale dla purystów muzycznych można użyć formatu flac. Dla dużej kolekcji warto sobie wystawić jakiś dysk sieciowy po sambie na raspberrypi, czy innym tanim komputerku i słuchać muzyki na dowolnym urządzeniu w całym domu.

Płyty audio możesz sobie zgrać za pomocą programiku grip . Jest super stary, ale nadal działa świetnie. Ja jestem super dinozaurem i najbardziej lubię programik https://sourceforge.net/projects/ripperx/ , ale nie ma go w repozytoriach Fedory. Trzeba pobrać źródła i skompilować.