ADAM00 Posted May 22, 2025 Report Share Posted May 22, 2025 Witam. Kombinowałem i przekombinowałem teraz nie wiem jak przywrócić ekran logowania do standardowego logowania Fedora (GNOME). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi743 Posted June 1, 2025 Report Share Posted June 1, 2025 Domyślam się, że testowałeś środowiska graficzne, które by Ci odpowiadały. Menedżery tych środowisk zmieniły konfigurację dla ekranu logowania. Sprawdź czy masz aktywny GDM - menedżer uruchomieniowy GNOME. Jeśli nie to pewnie jest aktywna usługa innego menedżera uruchomieniowego np. lightdm dla Mate, kdm dla KDE lub inne. #systemctl status gdm W przypadku pozytywnego wyniku załóżmy dla lightdm, wyłącz go: #sudo systemctl disable lightdm Ja na wszelki wypadek wpisywałem: #sudo systemctl daemon-reload dla przeładowania usług bez reboota No i ostatecznie: #systemctl enable gdm (z sudo albo bez) Jeśli te wskazówki nie pomogą bo nie instalowałeś innych środowisk graficznych to musisz popatrzyć w ustawieniach GNOME. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi743 Posted June 1, 2025 Report Share Posted June 1, 2025 2 godziny temu, zibi743 napisał: Sprawdź czy masz aktywny GDM - menedżer uruchomieniowy GNOME. Jeśli nie to pewnie jest aktywna usługa innego menedżera uruchomieniowego np. lightdm dla Mate, kdm dla KDE lub inne. Nie spojrzałem na screena. Masz LXDE. Analogicznie: dezaktywuj lxde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts