ADAM00 Napisano Maj 22 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22 Witam. Kombinowałem i przekombinowałem teraz nie wiem jak przywrócić ekran logowania do standardowego logowania Fedora (GNOME). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Czerwiec 1 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1 Domyślam się, że testowałeś środowiska graficzne, które by Ci odpowiadały. Menedżery tych środowisk zmieniły konfigurację dla ekranu logowania. Sprawdź czy masz aktywny GDM - menedżer uruchomieniowy GNOME. Jeśli nie to pewnie jest aktywna usługa innego menedżera uruchomieniowego np. lightdm dla Mate, kdm dla KDE lub inne. #systemctl status gdm W przypadku pozytywnego wyniku załóżmy dla lightdm, wyłącz go: #sudo systemctl disable lightdm Ja na wszelki wypadek wpisywałem: #sudo systemctl daemon-reload dla przeładowania usług bez reboota No i ostatecznie: #systemctl enable gdm (z sudo albo bez) Jeśli te wskazówki nie pomogą bo nie instalowałeś innych środowisk graficznych to musisz popatrzyć w ustawieniach GNOME. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Czerwiec 1 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1 2 godziny temu, zibi743 napisał: Sprawdź czy masz aktywny GDM - menedżer uruchomieniowy GNOME. Jeśli nie to pewnie jest aktywna usługa innego menedżera uruchomieniowego np. lightdm dla Mate, kdm dla KDE lub inne. Nie spojrzałem na screena. Masz LXDE. Analogicznie: dezaktywuj lxde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi