V12 Napisano Wrzesień 11 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11 Cześć wszystkim, po uruchomieniu systemu Fedora uruchamia się tryb awaryjny. Mogę zalogować się tylko do jednej wersji systemu , a w pozostałych jest właśnie tryb awaryjny. Wylaczam zasilania i ponownie wlaczam, liczac nato, ze pojawi się widok wyboru wersji. Będę bardzo wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Wrzesień 12 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12 podswietl kernel ktory chcesz startowac. wybierz "e" na klaw. w linii z "linux" i wyrazem "quiet" jako ostatnim? dodaj po spacji wyraz "single". na klaw wybierz chyba "f12"? aby "boot". pozdrawiam Radek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 12 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12 Zgaduję, ale pewnie jestem blisko. Z jakiegoś powodu initramfs do nowych wersji kernela się źle wygenerował i brakuje w nim sterownika do obsługi systemu plików na partycji / , albo szyfrowania na nim zastsowanego. Pokaż zawartość plików /etc/fstab , /etc/mtab oraz /etc/crypt(cośtam, zapomniałem dokładnie). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V12 Napisano Wrzesień 12 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12 Cześć Radosław Cześć SeeM Zalogowałem się do najnowszej wersji Fedora 6.16.4-200. Pojawił się błąd. Przyciskiem wyłączylem i zalogowałem się na komputer do działającej wersji Fedora 6.15.8-200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V12 Napisano Wrzesień 17 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17 Czy może to mieć związek rowniez z Nvidia, ktora instalowalem 3 miesiace temu? Fedora startowala z kominukatem "Nvidia module kernel missing. Falling back to nouveau", ale wszystko dzialalo normalnie. Ten problem z boot pojawil sie po aktualizacji "calego" systemu w "Software" - ale moze Nvidia ma tu znaczenie. Instalowalem w "Software" Nvidia Linux Graphics Drivers oraz w konsoli: $ sudo dnf install akmod-nvidia Wczajraj odinstalowalem: Nvidia Linux Graphics Drivers oraz w konsoli: $ sudo dnf remove *nvidia* --exclude nvidia-gpu-firmware Czy istnieje możliwość naprawy nowszej wersji z poziomu starszej wersji ktora mi sie teraz uruchamia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi