@WalDo Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Szukam programu, który potrafi skopiować (prawie) każdy zabezpieczony CD-ROM w tak piękny sposób jak robi to CloneCD pod windami. Dla tych którzy mają wyrzuty sumienia i chcą być uczciwi dodam, że chodzi o kopię bezpieczeństwa, serio - wolę np.grać z kopii niż oryginalnego CD. Znalazłem mnóstwo cdripperów ale ripują wyłącznie audio, a ja chcę dane i to jeszcze dobrze zabezpieczone. Może jakieś wtyczki do K3b albo czegoś takiego? Edit: Albo może ktoś wie jak zasymulować restart windowsów pod Wine? Gdyby to mi się udało, to mógłbym skorzystać z CloneCD dla windy. Wiem, że jest taka funkcja w CrossOffice - jak to zrobic w darmowym Wine? Da się w ogóle? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Edit: Albo może ktoś wie jak zasymulować restart windowsów pod Wine? Gdyby to mi się udało, to mógłbym skorzystać z CloneCD dla windy. Wiem, że jest taka funkcja w CrossOffice - jak to zrobic w darmowym Wine? Da się w ogóle? no to chyba musisz spróbować żeby sie przekonać, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 No, właśnie spróbowałem - przecież o tym piszę, może nie wprost, ale jednak. I nadal nie widzę możliwości zrobienia czegoś takiego jak "restart systemu Windows" w Wine, a CloneCD uparł się, że mam to zrobić Szukam kogoś kto wie jak to zrobić. Możliwe, że wystarczy zmienić jakieś wpisy w rejestrach Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianin Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Dodając kilka słów to tego topicu chciałem go rozszerzyc o authoring dvd. Jeżeli chodzi o reazlizacje authoringu pod linuxem spotkałem się jakis czas temu z informacją o działającym pod wine programem dvd shrink, próbowałem uruchomic natomiast dvd decryptera. Decrypter pięknie się podinstalował i uruchomił, lecz nie moge skonfigurować go tak aby chwycił pliki z płyty dvd. Może ktoś ma w tym temacie wieksze doświadczenie, sam jestem ciekawy opinii. Co do samej koncepcji authoringu, to faktycznie jest tak, że stworzenie sobie płyty zastępczej jest naprawdę dobra rzeczą. Kupiłem jakiś czas temu film Nemo, który był uruchamiany około 30 razy. Płyta za 100 pare złotych, która po kilku uruchomieniach zaczyna się psuć to niezły powód do wkurzenia. A zwrotów niestety nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 I nadal nie widzę możliwości zrobienia czegoś takiego jak "restart systemu Windows" w Wine, Nie jestem pewien, ale chyba do tego służy wineboot :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Nie jestem pewien, ale chyba do tego służy wineboot No pewnie, że do tego tylko... nie doszedłem jeszcze do tego miejsca w dokumentacji Dzięki. Zrobił się niby restart, ale CloneCD dalej nie może załadować sterowników Czyli kiepsko, bo dalej nie wiem jak skopiować zabezpieczoną płytę (audio, gry itp) pod linuksem. Tak naprawdę, to interesują mnie propozycje programów pisanych pod linuksa umiejących skopiować KAŻDĄ płytę - epizod z CloneCD to tylko próba obejścia problemu. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Własne doświadczenia zwieńczone sukcesem mile widziane Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menzoberanzen Napisano Wrzesień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2007 (_niewiem_ → nie wiem) ORT czy ten temat jest nadal aktualny ale jak ktos chce odpalic DVD decrypter pod wine to niech ustawi w wineconfig wersje windowsa N.T. 4.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi