nspk Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Po zainstalowaniu sterownikow i edycji pliku xorg.conf, system przestal sie podnoscic. Przy starcie wywala mi blad ze mam cso z jadrem i prosi o konfiguracje ;(. Tylko ze nie abrdzo wiem o co chodzi;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterx Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 A robiłeś reszte rzeczy co sa opisane TUTAJ . ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 NIe. Robilem tak jak jest podane w pliku readme w sterownikach nvidii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 NIe. Robilem tak jak jest podane w pliku readme w sterownikach nvidii. http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...=3047&hl=nvidia Odpal system z rescue disk, doprowadz fedore do poprawnego dzialania i zainstaluj sterowniki zgodnie z opisem w tym watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Zuk87: Twoj link chyba nie dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Zuk87: Twoj link chyba nie dziala... Link dziala. Jakby co to tutaj jeszcze raz go podaje http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...=3047&hl=nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Ostatnio podążając za światłymi radami... hmmm...nie pamiętam kogo (Raven?) zrobiłem w /etc/yum.conf taki wpis: [Livna-testing] name=Livna baseurl=http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/yum/testing/RPMS a potem jako root: yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` Nie widziałem jeszcze prostszej instalki sterów nVidia Zero problemów. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twoja stara Napisano Styczeń 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2005 Mam FC2 z jądrem 2.6.5-1.358 .Czymogę na nim instalować sterowniki Nvidii bez ryzyka jakiś problemów czy muszę bawić sie z jądrem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2005 Hmmm... Po pierwsze zmień jajko na nieco nowsze. Stare jądra pozostawiają wiele do życzenia jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Poza tym moja porada powyżej jest nadal aktualna również w Twoim przypadku, tylko musisz znaleźc repozytorium yum odpowiednie dla FC2 i zawierające sterowniki pod jądro 2.6.5-1.358. Z tym, że na tak starą wersję to mogą być problemy, ale może masz jakieś powody, dla których nie dokonujesz aktualizacji kernela. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twoja stara Napisano Styczeń 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2005 Tak są ku temu powody.(_linuxa_ → Linuksa) ORT używam właściewie od kilku dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi