max2491 Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu Zainstalowałem Fedorę 44 Mate rozpoczynając od podstawowego trybu graficznego niskiej rozdzielczości. Potem zainstalowałem (karta graficzna GeForce GT 730) sterownik Nvidii 580, choć podręcznik Nvidii zaleca sterownik 470. Wszystko było +- w porządku, ale od czasu do czasu padał Firefox, choć bez trudu można było go restartować na ostatnio przeglądanej stronie. By usunąć tę trochę irytującą usterkę spróbowałem zainstalować sterownik 470. Spróbowałem zrobić to następująco: 1. dnf remove "xorg-x11-drv-nvidia*" "akmod-nvidia*" // usunięcie dotychczasowego sterownika 580 2. dnf install akmod-nvidia-470xx xorg-x11-drv-nvidia-470xx dnf install xorg-x11-drv-nvidia-470xx-cuda 3. watch -n 5 "modinfo -F version nvidia" // kontrola Niestety, mimo dość długiego oczekiwania nie powstał sterownik 470 (moduły jądra) i oczywiście po restarcie systemu wróciłem do podstawowego trybu graficznego niskiej rozdzielczości. Co zrobiłem nie tak jak trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi