@SeeM Posted July 20 Report Share Posted July 20 Hej. Będzie to taki tasiemcowy wątek o planowanej niedostępności forum i usług pomocnicznych. -------------------------------------------------------------------------------------- 25.07.2026 - prawie cały dzień. Co bardziej zorientowani pewnie się zastanawiają, czemu forum czasem nie działa. To zależy od pogody. (-: Pliki oraz baza danych są w małej szafie rakowej w moim mieszkaniu, którą odłączam z prądu w burzowe dni. Przenosimy forum na docelowy serwer w OVH, który takich problemów mieć nie będzie. Wiąże się to z koniecznością: wyłączenia forum, skopiowania plików i zrzutu bazy danych na docelowy serwer, uruchomienia tam forum, w międzyczasie będą się propagować zmiany w DNS. Czas niedostępności w praktyce to ostatnie. Nie administruję domeną fedora.pl i nie chcę trzymać człowieka przy komputerze w sobotę wcześnie rano, więc po prostu musimy poczekać, aż kliknie i się rozpropagują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@SeeM Posted July 25 Author Report Share Posted July 25 Miło mi poinformować, że po kilku trudnych chwilach (wynikających jedynie z mojej słabej pamięci i pięknego sobotniego popołudnia - bo tak, to by wszystko zadziałało od strzała), forum zostało przeniesione na docelowy serwer, gdzie już zostaniemy. @JonshuDzięki za ogarnięcie DNS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts