Skocz do zawartości

Niesforny Jack

prymula

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotowuję aplikację, która ma mi zastąpić inną aplikację uruchamianą przez wine. Moja aplikacja korzysta z MIDI i biblioteki oraz plików nagłowkowych 'rtmidi-devel'. Jednak po uruchomieniu programu, widać tylko czarne okno - pomimo tego że w Tumbleweed wszystko śmiga. Przy probie instalacji owych plików nagłówkowych pojawia się konflikt pakietow.

Problem: sprzeczne żądania
  - pakiet rtmidi-devel-6.0.0-2.fc45.i686 z rawhide wymaga jack-audio-connection-kit-devel, ale żaden z dostawców go nie dostarcza
  - pakiet rtmidi-devel-6.0.0-2.fc45.x86_64 z rawhide wymaga jack-audio-connection-kit-devel, ale żaden z dostawców go nie dostarcza
  - jack-audio-connection-kit-devel-1.9.22-12.fc45.i686 z rawhide ma gorszą architekturę
  - problem z zainstalowanym pakietem
  - zainstalowany pakiet pipewire-jack-audio-connection-kit-devel-1.6.9-1.fc46.x86_64 koliduje z jack-audio-connection-kit-devel dostarczonym przez jack-audio-connection-kit-devel-1.9.22-12.fc45.x86_64 z rawhide
  - pakiet pipewire-jack-audio-connection-kit-devel-1.6.9-1.fc46.x86_64 z rawhide koliduje z jack-audio-connection-kit-devel dostarczonym przez jack-audio-connection-kit-devel-1.9.22-12.fc45.x86_64 z rawhide

Spróbowałem dodać opcję ' --allowerasing' przy próbie instalacji przez dnf. Zainstalować, zainstalowało pakiet i zależności. Jednak apka nie działa prawidłowo. Domyślam się dlaczego. 

Tylko czy tak jest z 'rtmidi-devel' tylko na Rawhide ? Czy również na stabilnych ?

https://gitlab.com/pietraszczyk/whatchord/

pliku README nie bierzcie na serio...

Przemysław Pietraszczyk

PS. Zapomniałem dodać że aplikacja wymaga, koniecznie kontrolera MIDI do działania