Gość Napisano Styczeń 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2004 Zainstalowałem system. Fajnie, świetnie, ale niestety automatycznie została ustawiona jakaś kosmiczna rozdzielczość, której mój monitor nie wyświetli. Nic nie widze. NIe moge też przejść do konsoli. Jak zmienić tą głópią rozdzielczość ??? :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2004 Witam. O ile pamietam to w innych dystrybucjach rozdzielczosc zmienialo sie kombinacja <ctrl>+<alt>+<+>lub<-> na klawiaturze numerycznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jerzy Napisano Styczeń 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2004 Pytanie czy obraz zniknął w czasie instalacji czy też po zakończeniu instalki? :roll: Jeżeli w trakcie instalacji w momencie przejścia do tybu graficznego znika obraz należy uruchomić ponownie instalkę z określoną rozdzielczością poprzez wpisanie na początku "linux resolution=1024x768". Oczywiście 1024x768 to jeden z możliwych trybów. W Fedorze działa także przełączanie trybów graficznych poprzez CTRL + ALT + "+" lub "-" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaos Napisano Styczeń 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2004 witajcie rowniez mam problem z rozdzielczoscia i odswiezaniem ... mam monitor 19" w windzie bez problemu na rozdzielczosci 1152x864 odswiezanie 100Hz, w fedoze tylko 85Hz i nie chce byc wiecej, bola oczy nie da sie pracowac, prosze o info jak zmienic odswiezanie na wieksze z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaos Napisano Styczeń 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2004 właśnie sie dowiedzilem ze: "Jeśli masz zainstalowany moduł nvidii, to nie wyżyłujesz ustawień monitora, bo tam jest zablokowane w samym module." ktos wie jak sie z tym uporac ? jaki modul zamiast tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2004 Ja chyba sie przyzwyczailem do trudnych rozwiazan. Mialem dokladnie te same problemy. repwiazanie: reboot, start z plyty instalacyjnej (repair), chroot do filesystemu z fedora, ustawienie Xconfig. i dziala. Co gorsza jestem zadziwiony predkoscia systemu. Sam nie weim dlaczego - ale chodzi jakby nieco szybciej od gentoo (?????) W kazdym badz razie jestem jak na razie zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2004 za jak ? mozna troszeczke jasniej prosze ,jaki chroot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaos Napisano Styczeń 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2004 wiec istnieje promyk nadziei ... rowniez poprosze o bardziej szczegolowe instrukcje jesli mozna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2004 heh już działa i to świetnie zainstalowałęm od nowa system i wszystko jest ok, ale mam problemy ze swoją śeciówką radiową jest to Planet WL-U350B. Nie wiem jak ją zainstalować. Co najfajniejsze to na płytce ze sterownikami są tylko drivery dla windowsa. na necie też nie ma sterowników. szukałem już dłuższy czas i nie znalazłem. Wie ktoś jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2004 to wyżej to moje słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaos Napisano Styczeń 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2004 nadal nie kumam ... dziala odswiezanie ? jak tego dokonac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaos Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 napisze w koncu ktos ja ustawic wyzsze odswiezanie czy nie ? kazdy gada a rozwiazania nie ma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 napisze w koncu ktos ja ustawic wyzsze odswiezanie czy nie ?kazdy gada a rozwiazania nie ma ... bo nikt za Ciebie tego nie zrobi ... ---> czego? troszkę poszuka, wykaże 'nieco' zaangażowania po 1. zainteresuj się plikiem XF86Config po 2. zainteresuj się programem xvidtune --- nie znamy parametrów Twojego monitora -- a uwierz że można go zepsuć nie waląc przy tym młotkiem... --- *zerknij np tutaj ---> bardzo przypadkowy link - ludzie też mają podobne problemy *przeczytaj to --> X Window System FAQ *na końcu musisz wygenerować sobie modeline =na przykład tu === jak przez to przejdziesz zrozumiesz powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 Jeszcze nie zajżałem ale zapowiada sie interesująco 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 No i zajrzalem. :x Juz sie powoli zaczynam poddawac. Przeszedlem przez linki podane przez marcyra, tylko wystapil jeden malutki problemik,nigdzie w pliku XF86Config nie ma linii "modeline" ! Probowalem dodac-nie chce startowac X. chaos-jak u ciebie leci ? Pomocy ,ktokolwiek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi