Jahu2004 Napisano Styczeń 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 Po instalce Fedory3 mam problem z odczytaniem pamięci usb Pamięć Actina 64MB. Za każdym razem pokazuje się komunikat! mount: /dev/sda1: can't read superblock Please check that the disk is entered correctly. Dzięki za podpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfred Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 mount: /dev/sda1: can't read superblock czy po mount masz postawiony dwukropek?? jesli tak to go wykasuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 A jakie masz jajko? Moja Actina 256 zaczęła działać dopiero na jajku 2.6.10. Wcześniej miałem to samo co Ty. Zainstaluj sobie 2.6.10-1.741_FC3, powinno pomóc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahu2004 Napisano Styczeń 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 Sorry chłopaki Fedorę3 mam od dwuch dni, internet odpaliłem po wielkich bólach (szwagier mi pomógł), także jeżeli chodzi o zmianę wpisów, czy aktualizację jądra, to proszę o wsparcie(podpowiedzi prostym językiem) Za wszelką pomoc z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 Aktualizacja systemu (w tym jądra): 1. Uruchom terminal lub konsolę. 2. Przeloguj się na roota (administratora) poleceniem "su -". 4. Wpisz "rpm --import /usr/share/doc/fedora-release-3/RPM-GPG-KEY*" 3. Wpisz "yum check-update". 4. Teraz tylko wpisz "yum update". Następnym razem gdy będziesz chciał update'ować wykonaj tylko kroki 1, 2 i 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahu2004 Napisano Styczeń 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Zaktualizowałem system, jądro mam 2.6.10-1.741, ale pamięć nadal "zero reakcj"i. Może ktoś ma pomysł, jak ruszyć z miejsca i rozwiązać problem? Dzięki za podpowiedźi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 W takim razie jedyna co mi przychodzi do głowy, to spróbuj sformatować flasha w win programem, który masz na płytce ze sterownikami do win. Ostatnio brat tym formatował, ale nie skojarzyłem tego faktu z tym że zaczęło w końcu działać. Formatowanie standardowymi narzędziami Linuxowymi jak i pod win nie przynosiły żadnych rezultatów (tzn. win widział partycje ale Linux nie). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbrodel Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Popieram przedmówcę, ja jak sformatowałem flasha przez mkfs (załozyłem fat-a) to miałem właśnie podobne problemy (na jajku 24.20 co prawda). Montował po kilku próbach, waląc do logu errorami. Pomogło ponowne przeformatowanie spod windows. Też Actina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahu2004 Napisano Styczeń 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2005 Pare zmian w pliku fstab i czyta!!!! Dzieki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi