Skocz do zawartości

Gnugadu

nspk

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym zainstalowac ten programik, kompilujac go. Ide wedlug instrukcji i kompiluje go ze wszystkimi wtyczkami : ./configure --with-all-plugins . Na koniec wywala mi taki blad:

checking for glib-2.0 >= 2.2.0... Package 'glib-2.0' has no Name: field

configure: error:

W katalogu storzylem plik tekstowy "glib-2.0", ale nie wiem jak go wyedytowac aby wskazywal ta bibliteke.

Moze ktos wie jak to zrobic??:]

To ja się też podepne. Ode mnie chce pakietu dbus-1, a nie potrafie go nigdzie znaleźć <_< Natomiast nie jest to równoznaczne pakietowi dbus(jak myślałem), który mam :/ Mam już powoli dość tego gnu gadu. Jeszcze przy żadnym pakiecie/źródłach nie było tyle zależności ;)

ja mam kadu+psi i starczy mi.. nie wiem skad wasze problemy ( z zaleznosciami, z pobieraniem listy kontaktow), mam tez zainstalowane gg2 i tez dobrze dziala, ale wole kadu.. :/

Wszystko z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT of course...

Polecam Kadu-Kadu

www.kadu.net

A z GNU Gadu daj sobie spokój :)))

A Kadu ma już wtyczkę do tlena? A jabber?

Zainstalowałem Gnu GAdu z paczek (2.2.3, bo 2.2.4 jakaś walnięta jest), bo w przeciwieństwie do Kadu bez problemu obsługuje Tlen i Jabbera.

Nie mów spiechu innym, żeby dali sobie spokój jeśli nie znasz potrzeb.

Pozdr,

W.

nie wiem skad wasze problemy ( z zaleznosciami ...

To ja jeszcze tak z ciekawosci napisze, co mam teraz.

Przy kompilacji gg, teraz pluje sie o esound. Sciagam ten esound, kompiluje, a ten z kolei wymaga audiofile ;) Wiec jak mozna sie domyslic, sciagam i kompiluje ten audiofile, a esound dalej sie pluje o niego ;)

Chyba se odpuszcze jednak te zrodla i rozejrze z paczkami :rolleyes:

PS. Sorry, ze pisze bez polskich znakow, ale cos mi sie schrzanilo w systemie ;)

nie wiem skad wasze problemy ( z zaleznosciami ...

To ja jeszcze tak z ciekawosci napisze, co mam teraz.

Przy kompilacji gg, teraz pluje sie o esound. Sciagam ten esound, kompiluje, a ten z kolei wymaga audiofile ;) Wiec jak mozna sie domyslic, sciagam i kompiluje ten audiofile, a esound dalej sie pluje o niego ;)

Chyba se odpuszcze jednak te zrodla i rozejrze z paczkami :rolleyes:

Dobra.. może źle się wyraziłem... Ja mam wszystko z paczek.. i tak nie miałem problemów ;-) , nie wziąłem pod uwagę kompilacji.. (bo po co kompilować gg ?)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...