nspk Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 Chcialbym zainstalowac ten programik, kompilujac go. Ide wedlug instrukcji i kompiluje go ze wszystkimi wtyczkami : ./configure --with-all-plugins . Na koniec wywala mi taki blad: checking for glib-2.0 >= 2.2.0... Package 'glib-2.0' has no Name: field configure: error: W katalogu storzylem plik tekstowy "glib-2.0", ale nie wiem jak go wyedytowac aby wskazywal ta bibliteke. Moze ktos wie jak to zrobic??:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 Ja zainstalowałem z paczek. Próbowałem kompilować, ale niewychodziło PACZKI GNUGADU Programik ogólnie polecam, ale jest pare niedoróbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 To ja się też podepne. Ode mnie chce pakietu dbus-1, a nie potrafie go nigdzie znaleźć Natomiast nie jest to równoznaczne pakietowi dbus(jak myślałem), który mam :/ Mam już powoli dość tego gnu gadu. Jeszcze przy żadnym pakiecie/źródłach nie było tyle zależności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiechu Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Polecam Kadu-Kadu www.kadu.net A z GNU Gadu daj sobie spokój )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brutus Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Osobiscie uzywam Gnu Gadu 2, kadu mnie bardzo zdenerwowalo tym ze nie chcialo pobrac mojej listy kontaktow z serwera a z pliku trzeba ja bylo przerabiac. Z GG2 nie ma takich problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 ja mam kadu+psi i starczy mi.. nie wiem skad wasze problemy ( z zaleznosciami, z pobieraniem listy kontaktow), mam tez zainstalowane gg2 i tez dobrze dziala, ale wole kadu.. :/ Wszystko z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT of course... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 kadu mnie bardzo zdenerwowalo tym ze nie chcialo pobrac mojej listy kontaktow z serwera a z pliku trzeba ja bylo przerabiac. To zostało już naprawione -> http://www.kadu.net/mantis/view.php?id=177. W wersji 0.4.0 CVS jest OK. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Tylko ze chodzi mi o komuniktaor ktory potrafi obslugiwac sieci gg, tlen i jabber. A tlen i gg nie przez transporty jabbera tylko jako nizalezne wtyczki. To potrafi gnu gadu tylko ze ejst strasznie zabugowane:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Polecam Kadu-Kadu www.kadu.net A z GNU Gadu daj sobie spokój )) A Kadu ma już wtyczkę do tlena? A jabber? Zainstalowałem Gnu GAdu z paczek (2.2.3, bo 2.2.4 jakaś walnięta jest), bo w przeciwieństwie do Kadu bez problemu obsługuje Tlen i Jabbera. Nie mów spiechu innym, żeby dali sobie spokój jeśli nie znasz potrzeb. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 nie wiem skad wasze problemy ( z zaleznosciami ... To ja jeszcze tak z ciekawosci napisze, co mam teraz. Przy kompilacji gg, teraz pluje sie o esound. Sciagam ten esound, kompiluje, a ten z kolei wymaga audiofile Wiec jak mozna sie domyslic, sciagam i kompiluje ten audiofile, a esound dalej sie pluje o niego Chyba se odpuszcze jednak te zrodla i rozejrze z paczkami PS. Sorry, ze pisze bez polskich znakow, ale cos mi sie schrzanilo w systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 PS. Sorry, ze pisze bez polskich znakow, ale cos mi sie schrzanilo w systemie Linux, się schrzanił? Nie wierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 PS. Sorry, ze pisze bez polskich znakow, ale cos mi sie schrzanilo w systemie Linux, się schrzanił? Nie wierze Dokladniej to mi chodzilo o xfce, ale o tym juz napisalem o watku jego dotyczacym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 nie wiem skad wasze problemy ( z zaleznosciami ... To ja jeszcze tak z ciekawosci napisze, co mam teraz. Przy kompilacji gg, teraz pluje sie o esound. Sciagam ten esound, kompiluje, a ten z kolei wymaga audiofile Wiec jak mozna sie domyslic, sciagam i kompiluje ten audiofile, a esound dalej sie pluje o niego Chyba se odpuszcze jednak te zrodla i rozejrze z paczkami Dobra.. może źle się wyraziłem... Ja mam wszystko z paczek.. i tak nie miałem problemów ;-) , nie wziąłem pod uwagę kompilacji.. (bo po co kompilować gg ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi