shimonic Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Słyszałem cos o tym, ale nie wiem jak zacząć i co robic - otoz - chce, aby pod pingwinem dzilaly mi programy takie jak Photoshop, Dreamweaver czy Pain Shop Pro. Słyszałem o zawartym w tytule wine, ale totalnie nie wiem jak sie do tego zabrac- gdzie szukac? Mógłby mi to ktos jakos łopatologicznie wyjasnic ? Z góry wielkie dzięki za okazaną pomoc i serce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 gdzie szukac? http://www.google.pl http://www.google.pl/linux http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?act=Search Na forum było pewno wątków na jego temat. Poszukaj, po co się 100 razy powtarzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Sam się pofatygowałeś do skopiowania linka do wyszukiwarki czy tez znalazłes na forum? Na dobra sprawe to właśnie tego typu texty sie częściej na forum powtarzają -- Wracając do meritum sprawy - na forum, przy urzyciu adrsesu tak skrzętnie przez Ciebie podanego i wpisaniu w magiczne pole tekstu 'wine' klikam na szukaj i? Nie ma jakiegos konretnego - jest jak zmienic czcionke itp. Ale co mi ze zmieniania czcionek kiedy ja nawet nie wiem jak to mam włączyc! Skąd wziąć Moze się znajdzie ktos kto mi pomoze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Na dobra sprawe to właśnie tego typu texty sie częściej na forum powtarzają Na googlach też ??? Nie uważasz, że skoro tak mówi Ci user @lszk, który jest szanowaną osbą w gronie forumowiczów to musi coś znaczyć (zastanów się co), jestem pewny, że to nie jest jakieś wrogie nastawienie, po prostu powinienes posluchac dobrych rad.. od dobrych ludzi.. którzy wiedzą co mówią.. a nie jescze jakieś fochy strzelać... i wąty mieć.. a lepiej by było jakby Ci (_wogóle_ → w ogóle) ORT nikt nie odpowiedział[?]... ( na dobrą sprawę to mogliby tak zrobić- pomyśleli by sobie, hmm znowu człowiek. który albo googli nie zna albo nie chce mu się.. ) Zabawne jet to, że to takie teksty właśnie się powtarzają, a wiesz dlaczego ?! bo to własnie takie pytania się powtarzają.. Mam nadzieje, że prawidło odbierzesz to co miałem Ci do przekazania. ;> Pozdrawiam. PS. Do każdego, który się bulwersuje, na tego typu odpowiedzi: potraktujcie to jako prośbę, nie atak. ______________ http://www.fedora-es.com/node/view/609 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Na dobra sprawe to właśnie tego typu texty sie częściej na forum powtarzają Bo ludzie zadają głupie pytania, na które odpowiedź mogliby sami znaleźć w pół minuty. No dobra: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wine http://www.winehq.org/site/download-rh EDYTUJ: no, to teraz to już musowo trzeba będzie się nauczyć pisać bezwzrokowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Słyszałem cos o tym, ale nie wiem jak zacząć i co robic - otoz - chce (...) Słyszałem o zawartym w tytule wine, ale totalnie nie wiem jak sie do tego zabrac- gdzie szukac? Mógłby mi to ktos jakos łopatologicznie wyjasnic ? Na dobra sprawe to właśnie tego typu texty [poszukaj na google,"szukaj" na forum itp] sie częściej na forum powtarzają Bo na niektóre pytania nie da się odpowiedziec dwoma zdaniami: skopiuj to,wejdz tam,dociagnij cos, kliknij tez cos itp!!! Na zadane przez Ciebie pytanie trzeba by napisać 12 stronicowe wypracowanie, jednoczesnie odpowiadajacy musiałby sprawdzac czy nie pisze bzdur (czyli samemu zrobic to co ty chcesz zrobic). A po co!?!? Forum jest do pytan na które trudno, lub niemozliwe jest znalezienie odpowiedzi na googlach. A wystarczyło że zrobiłbyś to: 1) wejsc na www.google.pl 2) kliknąc na "Zaawansowane szukanie" 3) Wpisać w "ze wszystkimi słowami" wine , w "Pokaż strony w języku" wybrać Polski, a w " pliki w formacie" Adobe Acrobat PDF .pdf 4) i kliknąć Szukaj w google 5)Pierwszy wynik tego wyszukiwania to 23 !! stronicowy opis. Przeczytasz to, wiesz wszystko!! I po co ktos ma sie meczyc i pisac tu na tym forum,jak wiecej i lepiej masz gdzie indziej PS.Jakby ci sie nie chciało wyszukac tak jak napisałem powyzej to tu masz linka: http://zgul.ime.uz.zgora.pl/publikacje_pdf...onfiguracja.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 No ok - dzianks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Konkluzja: - 7 postów wysłanych zupełnie bez sensu - 4 osoby zaangazowane tez zupełnie bez sensu - strata miejsca na serwerach fedora.pl (a co jak narzekac to na maxa ) - strata czasu -i ogolnie ARGHHHHHH PS. Przed sesja robie się jakis nerwowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 to ja dorzuce 8 bezsensowny post żeby podreperować sobie statystyke. wiem że to chamstwo ale w lutym wyjeżdżam na prawie rok i jak (jeśli) wróce to to też chciałbym mieć dużo postów. pozatym myśle że moderator może wywalić ten temat zastawiając tylko potrzebne linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 @pesto Ale bedziesz pisał tutaj regularnie nawet stamtad gdzie bedziesz siedzial.. ( siedzial dziwnie brzmi.. moze przebywał.. ) :-) Pozdrówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 @AlienJR no właśnie to jest troche wątpliwe czy będe pisał, ale raczej nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 A mogłbym się chociaż dowiedzieć, jak w łatwy sposób zainstalowac jakikolwiek porogram na wine - najlepiej w graficznym środowisku (jeśli to jest możliwe) Sory, ale ebook dotyczy jakiejs starszej wersji, której juz nie ma, a poza tym jest za mądry dla mnie... Dzięki za pomoc z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 tak jak pod windą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 No, ale ja nie wiem jak właczyć instalkę :P:P Okej - w folderze użytkownika mam ukryty folder '.wine' no i co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 kurde, czy ja pisze niewyraźnie. ale dobra, napisze opis specjalnie dla ciebie: 1. otwórz katalog gdzie masz program który chcesz zainstalować 2. kliknij na niego 2x prawym przyciskiem myszy, bądź jeśli "uruchom z -> wine", jeśli nie masz powiązania 3. klikaj cały czas napisy "tak", "dalej", "zainstaluj" itp. 4. a teraz tzw. "pasek start" i dalej wine->programs->coś_co_chcesz_uruchomić. panimajesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi