Skocz do zawartości

Problem Z Flash

martin_r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sciagalem flash z marcomedi zainstalowale - jest ale nie dziala

nawet instalowalem za pomoca apt-get install flash-plugin nic

tgz tez nie dzila

nawet plug un z macromedia.mplug.org

Co jest grane ??

(_acha_ → aha) ORT jakiego programu uzywac do sluchanai radia internetowego.

Mam FC3 i wszystkie aktualizacje

Co jest grane ??

A podlinkowałeś go do katalogu ~/firefox/plugins ?

Będąc w tym katalogu plugins (wyszukaj go u siebie) zrób coś takiego:

ln -s /sciezka/do/flasha/

i powinno chodzić

Jakbyś nie umiał tego zrobić, to sorx, ale o tej godzinie już mi isę szukać nie chce (myśleć tym bardziej) ;)

[edit]

Kurka, albo tak się jave dołącza :blink:

A wpisz w przeglądarce about:plugins i sprawdz czy przypadkiem nie masz tego flasha.

Wejdz jeszcze tutaj

Jeśli chodzi ci o flasha na stronach tylko to polecam FireFox'a. Wchodzisz na pierwsząlepszą stronę gdzie jest flash klikasz w zielonego puzzla i firefox sam za ciebie wszystko instaluje smile.gif

perbeatus nie wiem jak u ciebie ale u mnie to często źle działa. Ostatnio jak instalowałem fedorę to cały czas instalacja w firefox kończyła się failed <_<

To jest zaleta tego pliku z macromedia. Jeśli chodzi o mnie to ja ściągnełem paczkę rpm poszukaj a (_napewno_ → na pewno) ORT znajdziesz. B)

Ja zainstalowalem flash'a w nastepujacy sposob: pobralem z http://rpm.pbone.net/ plik flash-plugin. Uruchomilem konsole, przelaczylem na roota, wpisalem rpm -ivh nazwa pakietu i cieszylem sie obsluga flasha przez przegladarke.

P.S. Użytkownik lszk podal linka do bardzo podobnego sposobu - rozni sie tylko zrodlem pobieranego pliku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...