waldis Napisano Luty 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2005 Dzisiaj mam taki problem: grip nie widzi napędu, domyślnie jest w config. /dev/cdrom jak mu dałem /media/cdrecorder to się na mnie obraził. I drugi jak go zmusić, żeby był po polsku (wiem trzeba się uczyć języków... i się uczę, ale te angielskie terminy...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekk22 Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Sprawdz cz jako uzytkownik jestes w grupie disk, Aby sprawdzic wejdz do Ustwienia Systemowe Uzytkownicy i Grypy (bodajze Users and Groups), i we wlasciwosciach uzytkownika dodaj go grupy disk co do /dev/cdrom sproboj /dev/hdc lub wpisz w konosoli polecenie dmesg | less aby sprawdzic gdzie jest cdrom Ponadto czasami grip lubi jesli jestes zalogowany jako root Mam nadzieje, ze sie przydalo pozdrawiam darekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Luty 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Wieczorkiem spróbuje,dzięki. Jest tlko jedno ale on nie widzi napędu także pod rootem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 [Edit] Boże, co ja za głupoty wypisuję Mam nadzieję, że nikt nie widział co napisałem zanim wymazałem . Przemyślę jeszcze raz i może się odezwę. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Luty 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Działało wczoraj, a dzisiaj znowu nie chce, a nic nie zmieniałem. "Zaraz odwiozą mnie do Tworek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi