kraluk Napisano Luty 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2005 Witam! Na wstępnie zaznacze, że miałem przed instalacją FC zainstalowanego WinXP Pro. Otóż instalacja FC3 przebiegła bez problemowo, ale... Pierwszym razem zainstalowałem GRUB'a na MBR. W tym przypadku problem polegał na tym, że GRUB nie chciał wstać, tzn. podczas uruchamiania komputera pisało coś w stylu GRUB stage 2, czy jakoś tak i na tym stawało. Tak więc nie mogłem uruchomić ani FC, ani Windows'a. Postanowiłem zrobić format dysku. Podczas drugiej próby zainstalowałem GRUB'a, tak jak jest napisane w przewodniku instalacyjnym na stronie głównej, tzn. w pierwszym sektorze partycji boot. Instalacja przebiegła bezproblemowo, ale... Znów napotkałem się na dziwny problem. Po restarcie - po insatalacji - nie pojawił się GRUB, tylko od razu uruchomił się Windows... Postanowiłem jeszcze raz zrestartować komputer, ale problem nie zniknął. Jak się GRUB nie uruchomił, tak się nie uruchomił. Może ktoś rozumie o co w tym wszystkim chodzi??? Ja już nie wiem co zrobić... FC3 miała być moją pierwszą dystrybucją (_linux'a_ → Linuksa) ORT, a tu takie "niespodzianki"... Za wszelką pomoc, WIELKIE DZIEKI. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2005 fdisk / mbr w dosie (albo fdisk /mbr, nie pamietam) wywali ci z mbra ładowacza windowsa, i teraz powinnienes miec gruba z ktorego wybierasz system. (oczywiscie jak jest dobrze skonfigurowany i widzi windowsa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2005 Poza Googlami jest taki link na tym forum, nazywa się "Szukaj". Jakbyś trochę d... ruszył, to byś znalazł taki wątek http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2747 - napisałem tam dosyć dokładnie co i jak. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi