Gość Napisano Styczeń 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2004 Instalowałem na kilku komputerach Fedorę - tak samo. Na jednym jak zrobilem automatyczny podział na partycję - poszło bez problemu, jednak przy ręcznym ustawieniu partycji - system zawieszał się tuż po formatowaniu partycji. Co może być tego przyczyną. Powtórzyło się to z 10 razy mimo różnych zmian wielkości partycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaszpio Napisano Styczeń 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2004 ....ustawiasz recznie system plikow ktorego nie obsluguje Twoj HDD?? (zartuje) A tak na powanie to bardzo dziwna sprawa ze daje sie zainstalowac na automacie a na recznym nie... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Styczeń 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2004 moze pokaż (opisz) jak stworzyłeś partycje (jak wygląda Twój dysk) ... poprostu przekaż więcj informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endel Napisano Luty 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2004 mam tak samo, partycje standardowo-jak przy auto + home jako osobna partycja - i instalacja wiesza sie przy formatowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2004 mam tak samo, partycje standardowo-jak przy auto + home jako osobna partycja - i instalacja wiesza sie przy formatowaniu nic mi to nie mowi.... jak chcesz żeby ktoś Ci pomógł będziesz musiał się jednak pofatygować i rozwinąć temat.... teraz to ja ewentualnie mogę pobawic się we wróżkę a to chyba nie o to chodzi ... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endel Napisano Luty 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2004 nie kaze ci sie bawic we wrozke - podzial dysku wyglada tak - hda1 windows C (fat32, 2GB) na rozszerzonej hda5 windows D (fat32 23GB), hda6 /boot (ext3 100MB), hda7 / (ext3 9,4GB), hda8 /swap (500MB) - tak sa ustawiane automatycznie. Kiedy chcesz dodac partycje /home (jakies 5GB) kosztem miejsca na partycji / (mialaby wtedy 4,4GB) to przy formatowaniu pojawia sie blad. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 ja mam recznie ustawione - wlasnie /home wydzielony dodatkowo i wszytsko poszlo gladko. BTW swego czasu mialem dzielone automatem i tez bylo ok. stad wniosek ze problem lezy po Twojej stronie a nie Fedory (blednie wypalone cd?) sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endel Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 To nie problem plytek, instalowalem kilka razy - zazwyczaj z ISO i zawsze tak samo Nie pamietam niestety jaki blad sie pojawia - pewnie by to wiele wyjasnilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 To nie problem plytek, instalowalem kilka razy - zazwyczaj z ISO i zawsze tak samo Nie pamietam niestety jaki blad sie pojawia - pewnie by to wiele wyjasnilo pewnie tak... a poza tym walnąłeś obraz swojej partycji w tak 'brzydkiej formie' że w oczach mi się przewraca i nie bardzo się orientuję w układzie :mrgreen: coś tam do mnie dochodzi ale tylko to, że chyba na początek powinieneś zrobić sobie jedną partycję / (root) a nie kombinować .... uwierz, że na początku bardzoooo ułatwi Ci to życie .... i walnij przejrzysty obraz partycji z dokładnym opisem błędu ... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Luty 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 To nie problem plytek, instalowalem kilka razy - zazwyczaj z ISO i zawsze tak samo Ale zawsze z tego samego sciagnietego ISO? Moze w czasie sciagania zmienil bez Twjojej wiedzy status na 'corrupt' ? Ja sciagnalem kiedys ISO - nagralem - plyta nie przechodzila testow na poczatku instalacji. Nagralem na druga cd - to samo. Rozwiazaniem bylo ponowny download. sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 poczytaj to ---> http://fedora.pl/pl/forum/viewtopic.php?t=...der=asc&start=0 ktoś już tam miał problemy z CD .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endel Napisano Luty 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 to nie w tym problem. ISO sa ok na 100% bo instalacja z partycjonowaniem automatycznym przebiega bez problemu. Blad dotyczy tylko recznego partycjonowania - problem w sumie niewielki zwazywszy na zalety Fedory Problem z tym bledem widzialem juz kilka razy na forach. Z tego co pamietam to jakis blad ochrony, jak mi sie pojawi nastepnym razem napisze dokladnie co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endel Napisano Luty 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2004 To nie problem plytek, instalowalem kilka razy - zazwyczaj z ISO i zawsze tak samo Nie pamietam niestety jaki blad sie pojawia - pewnie by to wiele wyjasnilo pewnie tak... a poza tym walnąłeś obraz swojej partycji w tak 'brzydkiej formie' że w oczach mi się przewraca i nie bardzo się orientuję w układzie :mrgreen: coś tam do mnie dochodzi ale tylko to, że chyba na początek powinieneś zrobić sobie jedną partycję / (root) a nie kombinować .... uwierz, że na początku bardzoooo ułatwi Ci to życie .... i walnij przejrzysty obraz partycji z dokładnym opisem błędu ... pozdr Marcyr - wczesniej napisalem prosciej "auto + home jako osobna partycja" stwierdziles ze nie bedziesz sie bawil we wrozke. Potem rozpisalem dokladnie - stwierdziles ze brzydko. Strasznie kaprysny chlopie jestes Co do rady - Fedora wymaga conajmniej 3 partycji root, swap i boot i takie sa tworzone przy automatycznym podziale. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2004 Marcyr - wczesniej napisalem prosciej \"auto + home jako osobna partycja\" stwierdziles ze nie bedziesz sie bawil we wrozke. Potem rozpisalem dokladnie - stwierdziles ze brzydko. Strasznie kaprysny chlopie jestes (...) pozdr Si :mrgreen: ale przede wszystkim wymagający 8) (...) Co do rady - Fedora wymaga conajmniej 3 partycji root, swap i boot i takie sa tworzone przy automatycznym podziale. pozdr nieprawda .... === a co do obrazu partycji, to spodziewałem się czegoś takiego: Disk /dev/hda: 120.0 GB, 120034123776 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Device Boot Start End Blocks Id System /dev/hda1 * 1 1912 15358108+ 7 HPFS/NTFS /dev/hda2 1913 14593 101860132+ f Win95 Ext'd (LBA) /dev/hda5 1913 9718 62701663+ 7 HPFS/NTFS /dev/hda6 9719 12260 20418583+ 7 HPFS/NTFS /dev/hda7 12261 13152 7164958+ 83 Linux /dev/hda8 13153 14491 10755486 83 Linux /dev/hda9 14492 14593 819283+ 82 Linux swap :mrgreen: lub np.: * /dev/hda1 ntfs | partycja podstawowa [16 GB] */dev/hda5 ntfs | partycja rozszerzona/logiczny [50 GB] */dev/hda6 fat32 | partycja rozszerzona/logiczny [20 GB] */dev/hda7 / | partycja rozszerzona...... [8 GB] */dev/hda8 /home | partycja rozszerzona...... [12 GB] */dev/hda9 swap | [500 MB] *wolne miejsce [ewentualnie] [15 GB] widzisz różnice? (uwierz, to - naprawdę pomaga a przede wszyskim zachęca do pomocy) 8) ale przecież nikogo nie zmuszam PS. dane 'opcjonalne' pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endel Napisano Luty 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2004 Ty nie jestes wymagajacy, Ty sie po prostu czepiasz :mrgreen: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi