Skocz do zawartości

Dzwięku Brak, Dzwięku

lumo

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. włąsnie sie staram pzresieść na (_linuxa_ → Linuksa) ORT i po koszmarach z mandrake 10.0- padł jak kawka co kuriozalne, zainstalowałęm fc 3- i narazie wszytsko oki. z wyjątkeim dzwięku- nie ma go, paradokalnie w mdk 10 był- kuriozum. mam notebook ahp compaq 9020 i standardowy driver ac 97 ma to niby obsługoiwać..pomocy piszcie jak do 6-latka.

ja mam 2 karty dzwiekowe jedna zintegrowana z plyta a druga SB.5.1 jestem od niedawna uzytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT-Fedory coz system jednym slowem jest super ale ten dzwiek i problem z filmami pozatym system idealny pod kazdym wzgledem

system jednym slowem jest super ale ten dzwiek i problem z filmami pozatym system idealny pod kazdym wzgledem

Co do dzwięku to Ci nie pomoge, bo ja problemów z dzwiekiem nie miałem a mam SB Live. A co do filmów to sprecyzuj o co Ci chodzi, z czym problem?

PS.

Na wszelki wypadek to -> TU masz linka do opisu instalacji Mplayera krok po kroku.

Ewentualnie zainstaluj apt-get + synaptica i zainstaluj Mplayera przez synaptica

coz wiec moze zacytuje kolege z forum bo mam ten sam problem " Jak chcę obejrzeć coś w Totem-ie to dostaję błąd :

Totem nie może odtworzyć "file://tmp/fr-7kPxWp/nazwapliku"

Failed to open: reason unknown

A moze sprobuj otwierac filmy w mPlayer lub sciagnij sobie Kaffeine i mysle ze nie powinienes miec problemow :) Na pewno chodza lepiej niz pod winda tylko sprobuj przez to co ci wymienilem a nie przez Totema bo totem nie odtwarza filmow, chyba ze sie myle a nie mowie ze nie :)

[ciach]

i narazie wszytsko oki. z wyjątkeim dzwięku- nie ma go, paradokalnie w mdk 10 był- kuriozum. mam notebook ahp compaq 9020 i standardowy driver ac 97 ma to niby obsługoiwać..

[ciach]

jak rozumiem NX 9020? sprobuj wydac jako root polecenie "lspci", listujace Twoje urzadzenia na PCI. Moze to naprowadzi Cie na dokladniejszy typ karty dzwiekowej. i wtedy juz trzeba kombinowac zaleznie od modelu.

kilka nx'ow mialo dzwiek ALi, zobacz tu : http://www.consultmatt.co.uk/linux/nx9005/

generalnie polecam www.linux-laptop.net

Dzięki, tak zrobie, od 1 dnia uzywam (_linuxa_ → Linuksa) ORT- wiec dzieki za wyrozumiałośc i łopatologicze tłumaczenie, ogólnie fedora 3 dziala poprawnie, w gome b przyjemnie wyglada, w kde- jakis kolorowe cte czcionki sa- mienią sie jak tęcza- nie wiem czy to normalne. trosze jakos nieby sie wiesza przy wylogowywaniu- ale moze to przypadłosci wiekuniemowlecdego i pzrejdzie.

A moze sprobuj otwierac filmy w mPlayer lub sciagnij sobie Kaffeine i mysle ze nie powinienes miec problemow :) Na pewno chodza lepiej niz pod winda tylko sprobuj przez to co ci wymienilem a nie przez Totema bo totem nie odtwarza filmow, chyba ze sie myle a nie mowie ze nie :)

Totem JEST odtwarzaczem filmów, w dodatku bardzo dobrym, brak mu tylko obsługi podpisów, np. w *.txt, choć już te na DVD i OGM są OK. No i żeby doinstalować kodeki (błąd Szaziego) trzeba się troszkę więcej potrudzić (http://gstreamer.freedesktop.org/download/fedora.html) :)

Dzięki, tak zrobie, od 1 dnia uzywam (_linuxa_ → Linuksa) ORT- wiec dzieki za wyrozumiałośc i łopatologicze tłumaczenie, ogólnie fedora 3 dziala poprawnie [ciach]

nie ma sprawy. kupiles golego HP, bez OSa? ciekawi mnie jak fedorka spisuje sie na tym sprzecie, ladnie/szybko/sprawnie chodzi? ile masz ramu?

dodatkowo zobacz jeszcze tu http://tuxmobil.org/hp_compaq.html , moze cos Cie jeszcze innego naprowadzi....

co do Twoich drugich watpliwosci, to niestety trudno mi cos powiedziec na ten temat ikonek, kolorkow. nie mam z tym zadnych problemow..