vip13 Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 sciagnalem kodeki quick time i real player ze strony http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/codecs/ rozpakowalem ale nie wiem czy mam je wkleic do /usr/lib czy do /usr/lib/win32 jak kodeki z pakietu all*.tar.bz2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 wrzucasz kodeki tam gdzie trzymasz kodeki dawniej wrzucalo je sie do /usr/lib/win32 a teraz mam je w katalogu: /usr/local/lib/codecs najlepiej sprawdz w pliku /etc/ld.so.conf, gdzie masz katalog z kodekami jesli sie zastanawiasz czy umiescic je w /usr/lib/win32 czy tez bezposrednio /usr/lib/ to to drugie rozwiazanie odradzam (namieszasz sobie w systemie i potem nie bedziesz wiedzial ktore pliki naleza do czego), umiesc je w odpowiednim katalogu, dzieki temu bedziesz wiedzial do czego one sluza. (jesli masz katalog /usr/lib/win32 i wlasnie w nim trzymasz kodeki, to te tez tam umiesc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 /usr/lib/win32 - ja mam tam wszysktie kodeki i dzialaja P.S. Musze nauczyc sie pisać szybciej niż mynus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Luty 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 no wrzucilem do /usr/lib/win32 i chodza ;] nie wiecie moze gdzie znalesc mozna kodeki wma do xmms'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 nie wiecie moze gdzie znalesc mozna kodeki wma do xmms'a ? http://rpm.pbone.net/ i wpisz xmms-wma* dla FC3 albo apt-getem PS.Polecam Beep Media Player i < to > Duzo lepszy, tez go mozna aptem pociagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 nie wiecie moze gdzie znalesc mozna kodeki wma do xmms'a ? Witam. Spróbuj zainstalować z paczki xmms-wma Można ją też ściągnąć yumem/aptem po dodaniu repozytorium freshrpms.net Pozdrawiam. PS. A ja będę musiał się nauczyć pisać szybciej niż patpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 PS.Polecam Beep Media Player i < to > Duzo lepszy, tez go mozna aptem pociagnac Ja też go polecam.. nie jest taki kobylasty jak xmms, a i swietnie pasuje do mojego fluxa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 PS.Polecam Beep Media Player i < to > Duzo lepszy, tez go mozna aptem pociagnac Ja też go polecam.. nie jest taki kobylasty jak xmms, a i swietnie pasuje do mojego fluxa ;] Ja też polecam BMP to jest dobry i fajny Bardzo podoba mi się wtyczka umieszczająca Beepa w tray'u no i pełna obsługa skórek winampowych 'classic'. COOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2005 czy z tej strony mam ściągnąć wszystkie kodeki aby mój Media Player zaczął coś -Filmy -odtwarzać? OK Już ściągnąłem całą paczkę (12 Mb) i wrzuciłem do win 32 działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Listopad 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 witam! jestem tu nowy i jestem nowym użytkownikiem fedory, ale sobie radze nieźle. powie mi ktoś skąd mogę ściągnąć kodeki, które pozwolą mi odtwarzać pliki .wmv w mplayerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brian Napisano Luty 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 U mnie jest dziwna sprawa zainstalowalem kodeki zgodnie z FAQ.. ale nic nie dziala... zadny film... pozniej chcialem przez yuma zainstalowac lecz wyskakuje "nothing to do" mplayer jest zainstalowany lecz nie mam go w programach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 Co chciałeś zainstalować ? kodeki? odtwarzacz? Pamiętaj że defaultowy Totem nie odtwarza filmów, musisz zainstalować go z liviny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 U mnie jest dziwna sprawa zainstalowałem kodeki zgodnie z FAQ.. ale nic nie działa... zadny film... pozniej chcialem przez yuma zainstalowac lecz wyskakuje "nothing to do" mplayer jest zainstalowany lecz nie mam go w programach..Filmy nie działają w Totemie? Wszystko co potrzebujesz to mplayer (możesz go uruchomić poleceniem gmplayer skoro nie masz tej ikonki w X'ach) i kodeki z oficjalnej strony mplayera, najlepiej te essential, skopiowane na przykład do katalogu /usr/lib/codecs. Możesz się jeszcze zainteresować totem-xine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brian Napisano Luty 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 kodeki ropakowalem do katalogu.. jednak zadne pliki wideo(mam narazie Mpeg nie chca sie otwierac mplayer usunelem i zainstalowalem poprzez yum install mplayer i dalej jego nie ma wpisanie komendy gmplayer i nie znajduje nic [root@localhost ~]# gmplayer -bash: gmplayer: command not found wiec co robic ?? p.s. kodeki ropakowalem poprzez ropakuj i wkleilem w /usr/lib/codecs .. czy robi roznice jakbym rozpakowal je przez konsole?? Edit: problem rozwiazalem zapoznajac sie bardzo dokladnie z FAQ Mplayera przepraszam za zawracanie glowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi