tsiru Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Cześć ! Mam podpięty ko komputera monitor i telewizor. Moje pytanie jest następujące: Jak wyświetlić film na telewizorze, a cała reszte na monitorze, żeby móc spokojnie prawcować, a inni mogli oglądać film ? Mam namyśli taki jakby DualView jaki można zrobić pod windą (ma GF FX5200 Ult.) Dzięki z góry za odpowiedź. Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Hmm, Dual Head przez Aplikacje > Ustawienia systemowe > Display (system-config-display)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Dual Head przez Aplikacje > Ustawienia systemowe > Display (system-config-display) W moim przypadku to nie podzialalo, ale ja mam ustawione cos takiego moze to Ci pomoze. Wczejniej (_napewno_ → na pewno) ORT musisz (tak bylo u mnie) zainstalowac drivery nVidia. A nastepnie wyedytowac plik xorg.conf. U mnie wyglada on tak, (_acha_ → aha) ORT to jest tylko wycinek odpowiednich sekcji Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "Daytek DT-1531D" HorizSync 30.0 - 70.0 VertRefresh 50.0 - 120.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" VendorName "Videocard vendor" BoardName "NVIDIA GeForce FX (generic)" Option "TwinView" Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50" Option "SecondMonitorVertRefresh" "60" Option "MetaModes" "1024x768, 1024x768; 800x600, 800x600; 640x480, 640x480;" Option "TVStandard" "PAL-B" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection EndSection Dziala to tak, ze ja na kompie moge sobie swobodnie pracowac, w tym samym czasie moge odpalic komus film na TV. Daj znac czy u Ciebie tez to zadzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2005 (edytowane) EDIT: Działa, ale co drugi start systemu, Pozatym nie to miałem na myśli. W ten sposób dzieli obraz na części i wyświetla jedną na monitorze i jedną na TV. Ja miałem na myśli coś takiego, żeby wyświetlać film na ekranie "pomocniczym", czyli TV, a na Manitorku robić coś (niechodzi mi to o klonowanie, chociaż dobre i to). Pozatym mój główny problem to to, że aby ustawić dual view trzeba wybrać monitorek, a u mnie jest nieaktywny guzik OK, a ręcznie niejestem w stanie tego ustawić. Edytowane Kwiecień 27, 2005 przez tsiru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi