RyyS Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 witam proby zainstalowania mplayera (z powodu zaleznosci) na razie zawiesilem. ale pytanie brzmi - czy istnieja inne odtwarzacze filmow z obsluga napisow z plikow .txt? pozdrawiam RyyS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Kaffeine ?? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Tak jak mówił WalDo - Kaffeine. To najlepszy odtwarzacz, bardzo stabilny w przeciwieństwie do mPlayera. W KDE bardzo ładnie wygląda, ja niestety mam Gnome i ze względu na brzydki wygląd w tym środowisko zostałem zmuszony do używania mPlayera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Ja na codzień też korzystam z Gnome, ale nie przeszkadza mi to wcale w oglądaniu filmów w Kaffeine Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Dokładnie - w koncu nie ważny wygląd odtwarzacza jest tylko jakość filmu A ja - choć może ktoś się ze mną nie zgodzić - korzystam po prostu z Totema - nawet w słuchaniu muzyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Może to i głupie ale ja dużą wagę zwracam na wygląd shimonic, czy Totem czyta napisy do filmów, i czy odtwarza xvid, divx itd :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Znaczy 'czyta' w sensie jak my to rozumiemy czyli słownie w głośnikach, czy normalnie wyświetla? Jeżeli to drugie to tak chociaż są problemy ze zmiana wielkosci czcionki (a wlasciwie to jeszczez nie wpadlem jak ja zmienić ), a jak na razie z żadnym z filmów nie miałem problemów (to w kwestii kodeków) PS. - gdyby nikt nie zwracal uwagi na wyglad to pracowalbym na konsoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artemis Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 A ja bym polecał vlc (www.videolan.org) urzywalem tego na winxp, a teraz urzywam tego na FC3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 witam proby zainstalowania mplayera (z powodu zaleznosci) na razie zawiesilem. ale pytanie brzmi - czy istnieja inne odtwarzacze filmow z obsluga napisow z plikow .txt? pozdrawiam RyyS JA proponuje Gxine wraz xine-lib. Chodzi bardzo ladnie, pasuje do gnome. Wprawdzie plik txt trzeba podac recznie ale jest rownie stabilny jak kaffeine no i nie trzeba instalowac polowy kde dla jednego programu. W kazdym razie polecam a instalacja aptem z dag-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Jakie tu problemy z instalacją można mieć apt-cache search mplayer a nastepnie instalujesz co potrzebne: apt-get install nazwa_softu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Jakie tu problemy z instalacją można mieć apt-cache search mplayer a nastepnie instalujesz co potrzebne: apt-get install nazwa_softu Ale jakby siię uprzeć, to wystarczy od razu apt-get install mplayer i od razu zainstaluje wszystko, co potrzeba. Nie trzeba się bawić w wyszukiwanie i instalowanie paczek " na sztuki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 W sumie to Kafeine mi się spodobało, ale pomimo tej słynnej stabilności potrafiło się rozsypać :/ Być może to była stara wersja, ale zawsze to jakiś gwóźdź do trumny dla tego programu. Przynajmniej jak dla mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi